30 mei 2024

Wrecking Ball, onze favoriete, dodelijke hamster

Wrecking Ball Hammond

Coming soon, onze nieuwste favoriete tank op Overwatch. Wrecking Ball, een ontsnapte hamster met de naam Hammond uit de ruimte, gecreëerd door Harold Winston, de professor die ons ook Winston bracht. Wie had ooit kunnen bedenken hoe dodelijk een hamsterbal werkelijk kon zijn? Hij zal te spelen zijn op de Xbox One, PS4 en PC.

Move over D.va en Bastion, we hebben een nieuwe held die in een mech zit, snel en veel schade aan kan richten én ook nog eens hyper mobiel is! Een monteur net zoals Torbjörn en Brigitte, maar dan een maatje kleiner. Sinds ongeveer een week is Wrecking Ball uit in de PTR en we zien nu al de meta veranderen. Waar de re-work van Symmetra al zorgde voor een snellere manier van het spel spelen, is het met deze rollende tank nog meer versneld. Hammond is een goed karakter om de ‘dive’ strategie mee voort te zetten omdat hij zo snel in en uit teamfights kan rollen. Wie niet op zit te letten zal door de automatische geweren met beide tachtig kogels verrast worden!
Wrecking Ball Hammond
Als we naar de capaciteiten kijken van Wrecking Ball zien we een paar reeds gebruikte abilities en een aantal nieuwe. Zo is de mobiliteit compleet nieuw voor Overwatch. Rond rollend als bal in de derde persoonshoek of first person, langzamer maar met je dubbele automatische wapens.  Zijn grijphoek (Grappling Claw) lijkt op die van Widowmaker, een haak die je aan iets kan vast schieten waar je vervolgens aan rond kan zwaaien. Hoe harder je zwaait, hoe harder vijanden die langs of onder je lopen terug geslagen worden, met de nodige schade. Ook heeft Hammond een schild, net als bijvoorbeeld Zarya. Het verschil is dat; hoe meer vijanden om je heen staan, hoe meer kracht je schild heeft. Handig in de boven genoemde teamfights. Piledriver: stort jezelf neer op de grond als bal en je vijanden vliegen omhoog, vergelijkbaar met Doomfist en zijn Seismic Slam.
Tot slot hebben we zijn ultimate ability, Minefield. Een leuk nieuw iets om mee te oefenen. Je kan een veld van mijnen neerleggen, vijanden die er vervolgens doorheen lopen zullen het niet snel overleven!
Waar Bastion computergeluiden maakt, hoor je Hammond met veel intonatie piepen. Toch hebben ze hem (een soort van) stem gegeven, de mech geeft graag commentaar op wat er allemaal gebeurt. Hoe deze hero onze ranked spellen gaat veranderen? Wij zijn zeer benieuwd.

Hebben jullie hem al gespeeld? Of tegen? Laat het ons weten in de comments!
Wanneer onze pluizige vriend uitkomt in Overwatch is nog niet bekend.

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →