30 mei 2024

Overwatch skin haalt miljoenen op voor het goede doel!

Pink Mercy Overwatch

Blizzard Entertainment helpt het onderzoek rondom borstkanker! De skin van de support hero Mercy haalt maar liefst $12,7 miljoen dollar op! Een gigantisch bedrag, mogelijk gemaakt door de community van Overwatch.

Eerder lieten wij weten dat Blizzard Entertainment kwam met een speciale charity skin voor Mercy in het spel Overwatch. De prijs voor de ‘Pink Mercy’ skin was $14,99 en de opbrengst zou in zijn geheel gaan naar borstkanker onderzoek. Naast de skin kwamen er ook T-shirts uit in de merchandise shop van Blizzard Entertainment. In-game waren er ook nieuwe rewards rondom de skin en kon je sprays verdienen door bepaalde streams te kijken. Het event liep van 8 mei tot 21 mei en deze week werd de opbrengst bekend gemaakt.
pink mercy overwatch
Het spel Overwatch is uitgebracht in 2016 en heeft wereldwijd 40 miljoen actieve spelers. Het spel is uitgebracht op de PC, Playstation 4 en de Xbox One. Het is een team gebaseerde shooter waar je uit 27 verschillende Heroes kan kiezen. Mercy is één van de populaire support Heroes van het spel.
De T-shirts waren dertig dollar, Blizzard Entertainment liet weten dat er duizenden shirts waren verkocht. Toch was het grootste deel van de opbrengst opgehaald via de microtransacties voor de epische skin. Het geld zal geïnvesteerd worden om borstkanker preventief te voorkomen, betere behandelingen en de kwaliteit rondom het proces voor de patiënten te verbeteren.
Pink Mercy charity shirts
Dit is niet de eerste keer dat Blizzard Entertainment geld ophaalt voor het goede doel. In 2012 introduceerden zij ‘Cinder Kitten’ als pet in de game ‘World of Warcraft’. Ook daar ging honderd procent naar het goede doel. Orkaan Sandy had recent veel verwoest en Blizzard Entertainment haalde daar $2,3 miljoen dollar op voor het Rode Kruis. Na dit succes kwamen er meer pets die geld ophaalde voor onder andere de Make-A-Wish Foundation in het spel World of Warcraft.
cinder kitten world of warcraft
Koop jij de volgende keer ook een skin of pet in-game om het goede doel te steunen?

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →