Review: Marvel's Spider-Man

Spider-Man verschijnt op 7 september exclusief voor de Playstation 4. Het is jaren lang stil geweest omtrent de Spider-Man titels op de console. Weet Insomniac er nieuw leven in te blazen op de Playstation? En weten ze de plassen water in perfecte staat te houden? Lees snel verder!

In Marvel’s Spider-Man kruip je in de huid van een volwassen Peter Parker die al erg gewend is aan zijn krachten. Parker is geen student meer, maar begint net met zijn professionele carrière bij zijn leermeester Otto Octavius. Parker is een genie in het lab en Otto plukt hier alle vruchten van. Niet alleen in het lab heb je profijt van deze skills, maar ook in je dubbel leven als Spider-Man zal je deze skills vaker moeten inzetten.
Marvel’s Spider-Man is een compleet nieuw verhaal. Het is geen reboot, remaster of game versie van een film, maar een uniek origineel verhaal. Misschien is nieuw niet het juiste woord, maar eerder alternatief. Zoals de meeste spelers al in de trailer hebben kunnen zien zijn er bekende schurken die terugkeren in deze Spider-Man game. Electro, Scorpio en Rhino, om maar even een aantal op te noemen. Spider-Man is bekend met deze schurken, maar je zult ze wederom tegenkomen in deze game omdat ze een onderdeel vormen van een nieuw plan die de veiligheid van New York op het spel zet.
Spider-Man

New York van boven

Een groot onderdeel van de game bestaat uit Spider-Man die in de stad New York rond slingert. Zoals al eerder benoemd in de preview van de game is het slingeren in deze game werkelijk fenomenaal. Er zijn serieus te weinig woorden om te omschrijven hoe aangenaam het is om door de stad van New York te slingeren als Spider-Man. Het is bijna therapeutisch gewoon. Het gaat allemaal enorm soepel en compleet zoals jij het in je gedachte hebt. Je bent werkelijk zo vrij als een vogel in New York en de wijze waarop jij je kunt verplaatsen is niet op 10 vingers uit te tellen. Slingeren, springen, duiken, parkour, en noem het allemaal maar op. Daarnaast zijn al deze moves in fracties van secondes te combineren wat er voor zorgt dat alleen het rondzwerven door de stad al zorgt voor een aangename gameplay ervaring.

Er zijn dan ook momenten geweest waarop de stad om hulp schreeuwde, maar Spider-Man een uitdaging met zichzelf aanging om zo snel mogelijk een rondje door de stad te slingeren. Dit is overigens geen uitdaging in de game, maar een uitdaging vanuit het hart. Fast travel is uiteindelijk ook mogelijk in de game, maar je zult deze functie waarschijnlijk maar vijf keer gebruiken om de trofee vrij te spelen. Waarom zou je anders fast travel gebruiken? Het is een SPIDER-MAN game!
Kijk eens wat een prachtig uitzicht.
Spider-Man

Combat ook extreem vloeiend

Niet alleen het bewegen door de stad, maar ook de combat in Insomniac’s Spidey avontuur is werkelijk fantastisch in elkaar gestoken. Af en toe kunnen bepaalde combinaties van vijanden je volledig het leven zuur maken, maar gelukkig is overal een antwoord op.
Net zoals dat je met het transporteren ontzettend veel vrijheid hebt, geldt ditzelfde ook voor de combat. Jij bepaald hoe je een bepaalde encounter gaat aanpakken. Ga je heel stilletjes iedereen tot een cocon verwerken vanaf lantaarnpalen, of spring je direct tussen de schurken om ze te laten proeven van je danoontje-power? De keuze is aan jou. Echt waar. Daarbij mag je gebruik maken van verschillende gadgets zoals de web-shooter, maar ook nog een tal andere. Alle gadgets hebben wel een situatie waarin ze goed van pas komen en sommige zijn gewoon leuk, niet per se handig. Je vijanden voor een paar seconden laten zweven bijvoorbeeld. Niet heel noodzakelijk, maar het ziet er wel grappig uit.
Spider Man
Als klap op de vuurpijl zijn er speciale moves die je kunt uitvoeren zodra een meter zich opvult door combat moves uit te voeren. Deze speciale move kan heel variërend zijn en ook deze mag je zelf uitkiezen. Er zit echter een addertje onder het gras hier. De speciale moves speel je vrij door nieuwe suits vrij te spelen voor Peter Parker. Bijna iedere suit komt met een speciale kracht en zodra je een suit hebt ontgrendeld kan je deze kracht op alle ontgrendelde suits activeren. Je wordt dus niet geforceerd om een bepaald pakje te dragen omdat die kracht erop zit geïnstalleerd, maar je moet het desbetreffende pakje wel eerst vrijspelen.
Spider-Man

Welk spinnen-logo is in de mode?

Om even verder te borduren om deze verschillende suits.. Er zijn een hoop verschillende outfits die je kunt vrijspelen en dragen in deze game. Een aantal zijn al bekend geworden zoals de nieuwe suit met het witte logo. Maar ook de traditionele Spider-Man suit en die uit The Avengers zijn beschikbaar. Daarnaast zijn er een aantal suits die de meeste wel zullen herkennen, maar ook een aantal creatieve nieuwe looks voor Peter Parker.
iron spider

De vriendelijke buurman

Natuurlijk is het niet alleen jouw taak om New York te redden van het kwaad, maar de huis-tuin-keuken incidentjes zijn ook nog steeds onderdeel van Spider-Man’s leven. Kleine criminele activiteiten aanpakken, burgers helpen met verschillende side-quests. Het voltooien van verschillende soorten uitdagingen in de stad en het zoeken van collectibles zorgen voor meer dan genoeg content in deze virtuele versie van New York.
Veel collectibles zullen bekend zijn voor de die-hard fans, maar er zijn hier en daar ook genoeg knipogen naar ander Marvel verhalen en zelfs een overduidelijke knipoog naar DC’s Batman.

Een klevend verhaal

Het verhaal in Spider-Man zoals in het begin al beschreven is een soort van nieuw, maar niet helemaal. Er zijn uiteraard veel nieuwe elementen in het verhaal, maar ook bekende, en voorspelbare momenten. Vooral de eerste paar uur in het verhaal voelen erg sloom aan. Pas na dat je ergens over de helft van het verhaal heen bent worden dingen heel interessant. Vreemde wendingen zullen plaatsvinden en er zijn een hoop spannende momenten die je op het puntje van je stoel zullen zetten. Op dit moment wil je absoluut doorspelen met het verhaal in tegenstelling tot de eerste paar uur in het spel, waar je je absoluut niet zo gehaast voelt. De memorabele momenten zijn hierdoor allemaal verspreid in het tweede deel, zoals ik het even zal noemen, van de game. Waardoor de eerste helft een klein beetje in het niet valt, wat jammer is.
Ik was de eerste paar uur dan ook bezorgd omtrent het verhaal. Gelukkig heeft het uiteindelijk nog erg goed uitgepakt en was de spanning daarna aanwezig tot in de laatste minuut.
Spider Man

Verdict

Marvel’s Spider-Man is een geweldige Playstation 4 game. New York ziet er schitterend uit met haar Marvel kenmerken. Het is visueel niet de mooiste Playstation exclusive die we gezien hebben, maar ook verre van de lelijkste. Het ziet er gewoon verdomd goed uit. Het spel is ontzettend vloeiend in zowel combat als traversal en het verhaal zoals gezegd heeft een mooie afsluiting maar komt een beetje moeizaam op gang voordat het mij als speler wist te overwinnen. De wereld is bomvol geladen met actie, missies en uitdagingen om je bezig te houden en als je goed genoeg je best doet, zal je misschien deze trofee nog eens vrijspelen.
spider-man platinum
Pluspunten

  • Extreem vloeiende game
  • Slingeren werkt bijna therapeutisch
  • Meer dan genoeg content
  • Spider-Man

Minpunten

  • Verhaal start moeizaam
Gespeeld op Playstation 4 Pro
  • 9.2/10
    Puddle-Man - 9.2/10
9.2/10

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation