20 februari 2024

eSports: Fnatic wint de summer split van de EU LCS!

Gisteren werd de finale gespeeld in de summer split van de EU LCS. Daarin stond Fc Schalke 04 tegenover Fnatic. De finale werd gespeeld in Madrid waar ruim 10000 fans op af waren gekomen in de arena. Voor deze menigte aan fans won Fnatic de titel van summer split Champions. Hiermee wint Fnatic ook de first seat naar Worlds volgende maand. Door de winst van Fnatic heeft Team Vitality, die de troostfinale won, als second seat zich geplaatst voor Worlds.

EULCS-FNC-WIN
De arena in Madrid was zo goed als uitverkocht voor de finale van de EU LCS. De sfeer zat er goed in bij het publiek en duidelijk merkbaar voor de spelers on stage. De games die werden gespeeld waren stuk voor stuk om van te genieten. Veel spanning en veel actie was er te zien tijdens deze finale. Fc Schalke 04 kwam goed voorbereid voor de dag. Ze maakten een team draft die bestand was tegen de speelstijl van Fnatic. Met daarnaast een agressieve speelstijl wisten ze de eerste game binnen te halen.
Maar Fnatic was niet van slag na de eerste nederlaag. Met een wissel op toplane waar Soaz het stokje overnam van Bwipo, bracht Fnatic de stand weer op een gelijkspel. Soaz de oudste speler van Fnatic bracht de rust en controle in het team. Hierdoor waren de keuzes tijdens games beter en konden ze de tweede game binnen halen. De derde game werd een Caps en Rekkles show. De beide carries van de team kwamen al vroeg aan een voorsprong op hun counterparts. En dankzij die voorsprong was er geen houden meer aan voor Fc Schalke 04.
De laatste en beslissende game voor Fnatic was te danken aan de botlane van Fnatic. Rekkles en Hylissang domineerden de laatste game door fantastische samenspel. Rekkles kreeg als snel een voorsprong op de rest van de tegenstander. Hylissang bracht fantastische engages die fataal waren voor FC Schalke 04. Daarmee won Fnatic voor de zevende keer een split in de EU LCS.
EULCS-FNC-WIN