30 mei 2024

WTF: Devil May Cry 5 zal microtransacties bevatten

Devil May Cry 5. De alweer zesde, niet vijfde, maar zesde game in de franchise zal verschijnen met microtransacties. Dit is voor het eerst dat CAPCOM de franchise belaagd met in-game aankopen die misschien het hele voortgang systeem zullen beïnvloeden.

Microtransacties in Single Player games is in mijn ogen één van de slechtste manieren van game design. Het hele systeem wordt er namelijk op gebouwd zodat jij, als speler, geld gaat uitgeven bovenop de €60 startprijs. Games kosten geen €60 meer in het heden, daar moeten we misschien vrede mee hebben. Delux Edities, DLC en Season Passes zorgen er pas voor dat een game ‘volledig’ wordt en dan heb je al snel €100 uitgegeven aan een game. Multiplayer games bieden vaak extra maps, wapens en voertuigen aan als DLC. Single Player games kunnen een alternatief nieuw verhaal introduceren of een toevoeging geven op het al bestaande verhaal.

Red Orbs voor je euro’s

Microtransacties echter, geven vaak toegang tot skins, of in sommige gevallen zelfs items die jou sterker maken. In Devil May Cry 5 zal je Red Orbs kunnen kopen door middel van echt geld om eerder character upgrades te kopen. Het is volledig optioneel. Het wordt namelijk aan geboden als een ‘Player Choice’, maar iedereen weet dat dit de grootste lariekoek ooit verzonnen is.
Een speler zal enkel behoefte hebben om extra combo’s etc te kopen als het manueel vrijspelen van deze combo’s extreem lang duurt, of het vanaf level 1 al een aanzienlijke bonus kan geven en het spelen zonder deze bonus als minder plezierig wordt ervaren. Dit lijdt er natuurlijk tot dat de game heel anders wordt ontworpen en de game je eerder stimuleert om je hard verdiende euro’s er aan uit te geven dan dat je op een acceptabel tempo je personage weet sterker te maken dankzij niets anders dan gameplay.

“With giving people the ability to purchase Red Orbs, it’s something we want to give people as an option. If they want to save time and just want to get all the stuff at once, those people can do that. But on the other hand I don’t feel you have to get all the moves, ” weet Itsuno uit te leggen in een gesprek met GameSpot. “You should be able to play it the way you want to play it.”

Als je als gamer de neiging hebt om geld uit te geven om een (gedeelte) van de game te kunnen skippen, al helemaal in een Single Player game, dan heb je toch echt een kut spel gemaakt, toch? Zie jij af van Devil May Cry 5 nu er microtransacties in zitten?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →