30 mei 2024

Family Guy gebruikt GoldenEye 007 cameo

In een recente aflevering van de langlopende FOX show, Family Guy, zie je hoe Meg en Peter ontsnappen van een gevangenis. Maar in plaats van het gebruiken van de normale art-style, kiezen ze voor een andere aanpak.

De scene wordt gespeeld alsof ze ontsnappen in de stijl van de welbekende game; GoldenEye 007. Dit veranderde voor die scene dan ook de volledige grafische stijl van Family Guy naar de 1997 shooter. De menu’s, camera-hoeken, auto-lock aiming en UI ziet er bijna hetzelfde uit als in de klassieke Nintendo 64 titel. De scene is dan ook geïnspireerd door het Surface level uit de game.  Het segment is afkomstig uit de zevende aflevering van het zeventiende seizoen van de long-running serie.

Dit is zeer zeker niet de eerste keer dat Family Guy gebruik maakt van een cameo uit de gaming-industrie. Eerder gebruikten zei al stukjes uit World of Warcraft, geïnspireerd op de Leeroy Jenkins meme die welbekend is bij de grootse MMO. Ook games als Mario en grote bedrijven uit de industrie hebben wel eens de spotlight gezien. Dit zie je natuurlijk vaker in geanimeerde series, zo heeft South Park hele afleveringen gebaseerd op WoW of de PSP (Playstation Portable). Seth MacFarlane, de maker van Family Guy, is dan ook een fan van vele fronten uit de musical- en gaming-industrie.
Wat vinden jullie van het gebruik van een cameo als deze? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! 

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →