Indie ontwikkelaar Celeste annuleert Skytorn

In de indie community wordt Celeste van Matt makes games als een van de beste indie games uit 2018 genoemd. Het volgende project van Matt zou een spel genaamd Skytorn worden, maar die is helaas geannuleerd wegens core problemen<\h4>
Skytorn zou een metriodvania stijl game worden met een perma-death systeem.
Wegens problemen met de vormgeving en de richting waarmee de ontwikkelaars op wilde gaan had de game geen eigen identiteit. Dit bracht verwarring onder het team wat tot het uiteindelijk besluit leide van de annulering.
Zelf heeft mede ontwikkelaat Noel Berry de volgende statement achtergelaten

Having worked on the game for several years we constantly struggled with what the game was. To its core it was a procedurally generated adventure game without permadeath, but the procedural elements always clashed with the Metroidvania themes, and I didn’t know how to design around that. The story & progression slowly became much more linear as a result of being unsure how to tackle an open & randomized world. Taking out the procedural parts felt like it defeated the purpose of what the game was, so as it shifted towards a more linear adventure, the procedural map stayed but simply got more and more constricted, until the proceduralness of it didn’t really mean anything — it was just… there. And this is a LOT of overhead for basically no payoff. Why make a procedural game at all if you don’t really get the benefits of it being procedural?
But we kept working on it, polishing it, adding art and content, to what was ultimately a broken core. I thought that we could keep working on it and be able to restructure the gameplay as we went, as we really figured it out. But at some point you have all these systems and then changing anything at the lower level becomes a lot of work.
If we were to finish Skytorn I believe it would require us to throw away a lot of the code & gameplay design. A lot of aspects could be kept — our story, the art, the sounds & music, the general theme — but the gameplay would need to go. And at this point, we’ve all learned a lot. As much as we all love Skytorn and how much it’s meant to us over the last several years, we’re excited for new things and new projects. I’m okay saying it was an amazing learning experience, and we’ll take all these lessons onto our next project.

De kans dat skytorn in de toekomst hervat zal worden, is er nog. Voor meer informatie zullen we nog even geduld

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation