30 mei 2024

Digitale stores bieden Lego Lord of the Rings games niet meer aan

Van de vele Lego games, zijn games in het Lord of the Rings universum zijn helaas niet meer te koop digitale downloadwinkels. Dit is inmiddels ook bevestigd door de uitgever.

Het gaat om Lego Lord of the Rings en Lego The Hobbit. Sinds 1 januari zijn de games niet meer aan te schaffen in de Xbox Games Store, PlayStation Store en Steam. In de verklaring naar Eurogamer is verder geen reden opgegeven. “Lego Lord of the Rings en Lego The Hobbit zullen niet meer te koop beschikbaar zijn in digitale downloadwinkels. De games zullen wel beschikbaar blijven voor spelers die ze al in hun bibliotheek hebben staan en ze bezitten.”, aldus een woordvoerder van Warner Bros. games.
lego lord of the rings
Vermoedelijk komt dit door door rechten die op 31 december jl. zijn afgelopen. Opvallend is wel dat Warner Bros. Games, de uitgever van de games, onderdeel is van Newline Cinema, de uitgever van de films. De games kwamen uit op 23 november 2012 en 11 april respectievelijk. Vooral Lego LotR scoort goed, met 80% op Metacritic. Lego The Hobbit krijgt 68%. In december van vorig jaar werd Lego The hobbit nog gratis weggegeven via Humble Bundle. Dat zal wellicht zijn om de game alsnog bij zoveel mogelijk gamers in handen te krijgen.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →