14 april 2024

Anthem ondersteund geen 60fps op PS4 PRO en Xbox One X

Anthem, Ea’s aanstaande looter-shooter in space zal geen 60 fps ondersteunen op de Xbox One X en Playstation 4 Pro. Dit laat de BioWare lead-producer weten via Twitter. De grafische weergave heeft prioriteit gekregen.

Niet alleen zal 60 fps voor een soepelere ervaring zorgen indien je de game in 1080p afspeelt op je Pro of One X, maar ook geeft het een oneerlijk gevoel tegenover 30 fps spelers zonder Pro of One X. Aangezien Anthem nóg geen PvP bevat, is er op release toch geen 60 fps voor consoles.
Een ietwat vreemde beslissing als je om je heen kijkt tegenwoordig. Sinds de Playstation 4 Pro en Xbox One X zijn er veel ontwikkelaars die de keuze graag bij de speler leggen. Wil jij liever in 4K spelen met 30 fps, of in 1080p met een hogere framerate? EA en BioWare laten de spelers niet kiezen en hebben zelf de beslissing gemaakt om standaard voor grafische weergave te gaan.


Michael Gamble sluit een 60 fps mode niet uit voor de toekomst. Het zou kunnen dat er een latere patch beschikbaar wordt gemaakt. Anthem verschijnt op 22 februari voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC. Je kunt de game ook direct spelen op release indien je in het bezit bent van een Origin Access Premier abonnement.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →