29 februari 2024

Xbox Live verschijnt ook voor Android en iOS apparaten

Dat Microsoft bezig was met het uitbreiden van hun online platform werd al duidelijk nadat ze plannen deelde om de online dienst uit te breiden naar onder andere de Nintendo Switch. Vandaag wordt duidelijk dat die plannen nog veel verder gaan.

Xbox Live zal verschijnen op je smartphone. Hierdoor kunnen Mobiele app ontwikkelaars games in elkaar knutselen die werken zoals je gewend bent op Xbox Live. Je kunt je Xbox account gebruiken en achievements verdienen. De development kit is al de wijde wereld uit. Het zal niet lang duren voordat de eerste mobiele games zijn geïntegreerd met Xbox Live.
Dit is slechts de eerste stap van de uitbreiding van Xbox Live. Project Xcloud gaat Microsoft helpen om console kwaliteit games te leveren op andere apparaten waaronder mobile. Door middel van streaming zou Xbox Live binnen kort termijn op veel apparaten mogelijk zijn met de meest iconische Xbox games. Tijdens Game Developer Conference 2019 zal Microsoft hier meer informatie over delen.
Microsoft is echter niet het enige bedrijf die meer ziet in het streamen van games. Google’s Project Stream zal hoogstwaarschijnlijk ook meer informatie met zich mee brengen tijdens Game Developer Conference 2019. Het zou goed kunnen dat dit veel te maken heeft met de teaser trailer die Google al eerder in beeld heeft gebracht.
Nu Microsoft overduidelijk de focus van de console af neemt en haar diensten zo veel mogelijk wilt aanbieden op andere apparaten. Wat heeft dit voor een invloed op de volgende Xbox console? Gaan we dit jaar nog de aankondiging zien voor de opvolger van de One?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →