2 december 2023

Quantic Dream games komen naar PC via Epic Games Store

Quantic Dream, bekend van onder andere Fahrenheit en Beyond: Two Souls, gaat haar games op PC uitbrengen. Hiermee eindigt de exclusiviteit met Sony. Deze zullen het eerste jaar enkel via de Epic Store verkrijgbaar zijn.

Na Fahrenheit bracht Quantic Dream haar games nog enkel uit voor Sony’s PlayStation 3 en 4. Daar komt nu verandering in. Binnenkort komen Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human naar PC. In het eerste jaar zullen deze exclusief verschijnen in de Epic Games Store. Hierna zullen ze ook beschikbaar worden op Steam.
Quantic Dream staat bekend om games met beperkte gameplay, maar een zeer uitgebreid verhaal. Interactieve films is wellicht een betere term. Hun eerste game is The Nomad Soul en stamt uit 1999. Deze game gebruikt elementen uit diverse genres zoals shooters, fighting games en adventure games. Zes jaar later zagen we Fahrenheit, de eerste game in hun bekende genre. In 2010 kwam Heavy Rain op de markt, die een flinke sprong in realisme maakte. Samen met Beyond: Two Souls uit 2013 werd deze als remaster uitgebracht op de PlayStation 4. Hun nieuwste game, Detroit: Become Human, kwam vorig jaar in mei uit.
quantic dream
Fahrenheit kwam oorspronkelijk uit voor Xbox en PlayStation 2, en is ondertussen al enige tijd ook verkrijgbaar op GOG, Steam, Android en iOS. Hoewel er al pagina’s op de Epic Games Store zijn aangemaakt, is nog niet bekend wanneer Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human dit jaar voor PC beschikbaar worden.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →