Esports: Playoffs tijd in de LEC

Negen weken lang hebben er tien teams gestreden voor een plek in de playoffs van de LEC. Zes van de tien teams wisten de playoffs, na een spannend seizoen, te bereiken. Volgende week word de eerste ronde gespeeld. Vier teams treden dan aan waarvan er twee doorgaan naar de volgende ronde. Vandaag zoomen we in op deze twee games van de eerste ronde.

LEC-Playoffs

Zoals jullie al eerder hebben gelezen, is er dit jaar een nieuwe format voor de playoffs van de LEC. Ben je het vergeten of heb je het niet gelezen, dan kan je het artikel hier terugvinden. De playoffs worden geheel gespeeld in de best of 5 format.

Fnatic – Vitality

Vrijdag 29 maart trappen we de playoffs af met de game tussen Fnatic en Vitality. Fnatic eindigde het seizoen als derde in de LEC, na een wonderbaarlijke opstanding, en mochten daarom hun tegenstander uit de nummers vijf en zes kiezen. Vitality nam in de laatste weken een vrije val. Het streed voor plek twee maar viel helemaal terug naar de vijfde plek. Gezien de vorm van beide teams, zou deze game in handen moeten komen van Fnatic. Zij hebben de laatste vier weken consistent gespeeld en alles gewonnen.
Vitality worstelt met zijn vorm, games werden onnodig verloren en er is duidelijk een breuk in hun zelfvertrouwen. Zijn de twee weken lang genoeg om hun zelfvertrouwen te herstellen? Waarschijnlijk niet. Fnatic zal in deze match-up duidelijk de favoriet zijn en zeer waarschijnlijk de ronde winnen.

Splyce – SK Gaming

Op zaterdag 30 maart kunnen we een serie krijgen om van te genieten. Splyce eindigde op de vierde plek in de LEC. SK Gaming had een tiebreaker game nodig tegen Schalke 04 om zich te plaatsen voor de playoffs. Maar beide teams kunnen heel erg aan elkaar gewaagd zijn. SK Gaming wist als enige twee keer te winnen van Fnatic. Het wist G2 Esports moeilijk te maken, maar wonnen net niet. SK Gaming kan heel gevaarlijk en sterk uit de hoek komen. Maar zullen ze dat ook dit weekend doen?
Splyce groeide door het seizoen en deed bijzonder goed mee voor de tweede plek. Ze wonnen de game tegen G2 Esports en wisten van de meeste concurrenten te winnen. Echter lieten ze tegen teams als Fnatic punten liggen en moesten ze genoegen nemen met plek vier. Splyce, één van de sterkste teams in late game, wisten heel vaak de games naar zich toe te trekken voorbij de 30 minuten. Maar kunnen ze die late game wel halen tegen een early game team als SK Gaming?
Dit alles gaan we volgende week zien in de playoffs strijd van de LEC.
 

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation