Esports: G2 Esports wint de finale van MSI 2019

Het is Europa eindelijk gelukt! Na acht jaar heeft Europa eindelijk weer een internationale titel in de Esports van League of Legends. G2 Esports won gister de finale van Team Liquid en won daarmee de eerste MSI titel voor Europa. In een zeer eenzijdige en dominante finale versloeg G2 Esports Team Liquid met 3-0.

TAIPEI, Chinese Taipei – May 19: — during the 2019 League of Legends Mid-Season Invitational Semifinals Stage at the Taipei Heping Basketball Gymnasium on May 19, 2019 in Taipei, Chinese Taipei. (Photo by Yicun/Riot Games)
Het was een weekend om van te dromen voor de fans uit Europa en Amerika. De halve finales verliepen voor G2 Esports en Team Liquid geheel tegen de verwachtingen in. Team Liquid verbaasde vriend en vijand door de absolute toernooi favoriet Invictus Gaming uit te schakelen. Invictus Gaming verloor enkel hun laatste game in de groepsfase. In de halve finale kwam Invictus Gaming geen moment in hun eigen sterke spel. Team Liquid ontregelde de huidige Worlds Champion. Dankzij goed spel en sterke drafts plaatste Team Liquid met een 3-1 winst voor de finale van MSI.
G2 Esports en SKT waren meer gewaagd aan elkaar in hun halve finale. De games in de best of 5 series gingen over en weer. In de silver scrapes van de series wist G2 Esports SKT wederom te verslaan. G2 Esports won in de groepsfase al twee keer van SKT. Voor de derde keer in MSI won G2 Esports van SKT. Met de winst van G2 Esports kregen we voor het eerst een historische finale in de geschiedenis van League of Legends. Voor het eerst behaalde Amerika een finale en voor het eerst was het een finale tussen de twee regio’s uit het westen.
MSI 2019
TAIPEI, Chinese Taipei – May 19: — during the 2019 League of Legends Mid-Season Invitational Semifinals Stage at the Taipei Heping Basketball Gymnasium on May 19, 2019 in Taipei, Chinese Taipei. (Photo by David Lee/Riot Games)

Finale MSI 2019

De finale tussen G2 Esports en Team Liquid was een korte. Het record van een finale serie op een internationale toernooi werd met ruim 8 minuten verbroken. G2 Esports speelde op hun allerbeste niveau. Team Liquid kon daar niet tegen op. Game één en game drie werden op een zeer vlotte manier gewonnen. Game twee kon Team Liquid een lange tijd het tempo van G2 Esports bijhouden. Maar in de mid game sloeg G2 Esports toe om de game te winnen. Mocht je de sensationele finale gemist hebben, dan kan je die hier terug kijken.

G2 Esports wint namens Europa voor het eerst de MSI titel. Het team kan nu genieten van een welverdiende twee weken rust. Op zeven juni gaan we in Europa beginnen met de summer split van de LEC. Mocht je onze voorbeschouwing van de finale weekend gemist hebben, dan kan je die hier teruglezen. 

TAIPEI, Chinese Taipei – May 19: — during the 2019 League of Legends Mid-Season Invitational Semifinals Stage at the Taipei Heping Basketball Gymnasium on May 19, 2019 in Taipei, Chinese Taipei. (Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games)

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation