15 april 2024

Doom 64 krijgt vermoedelijk een nieuwe release

Recentelijk is er een leeftijdskeuring opgedoken voor Doom 64. PEGI, verantwoordelijk voor de leeftijdskeuring van games in Europa, liet dit ontglippen op haar website.

Doom 64 kwam 22 jaar geleden uit, december 1997 in ons kleine landje, voor Nintendo 64. Waar Doom 3 vooral als remake/reboot dienst doet, is Doom 64 het daadwerkelijke vervolg op Doom II. Deze versie van Doom kreeg een behoorlijke grafische update.
De QuakeCom die onlangs gehouden werd stond in het teken van “The Year of Doom”. Op 22 november zal Doom Eternal uitkomen en onlangs werden Doom, Doom II en Doom 3 alle drie opnieuw uitgebracht voor de huidige generatie consoles. Het is dus niet onaannemelijk dat een re-release van Doom 64 zal volgen. Dit zal dan ook de eerste keer zijn dat de game een nieuwe release krijgt buiten Nintendo 64.
doom 64
De listing van deze nieuwe keuring kwam kortstondig op de website van PEGI te staan. Voordat deze weer verwijderd werd, wist Gematsu er een screenshot van te maken. Deze screenshot hebben ze vervolgens op Twitter laten zien.
In de rating staat vermeld dat de deze release zal zijn voor PlayStation 4 en PC. Echter werd deze vermelding ook gedaan bij de recente releases van Doom en Doom II. Vervolgens zijn deze toch naar Xbox One en Nintendo Switch gekomen. Tevens werd Doom 64 oorspronkelijk uitgebracht voor een Nintendo console, waardoor het ons onwaarschijnlijk lijkt dat Nintendo voor deze release uitgesloten zal zijn. Ook melden ze een releasedate van 26 juli 2019. Opvallend omdat deze datum al verstreken is. Bovendien kwamen toen de heruitgaven van Doom, Doom II en Doom 3 uit, ter ere van het 25 jarige bestaan van de franchise.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →