28 januari 2023

Dead by Daylight ontmoet Stranger Things

Voor de mensen van enge dingen houden in combinatie met Sci-Fi, tegenwoordig beschreven als Syfy, is de Netflix serie Stranger Things dé serie om te bingewatchen. Met interessante karakters, goede verhalen en spanning en sensatie is dit voor velen een top serie. Een horror Netflix serie en een horror spel zoals Dead by Daylight, hoe kan dat samen gaan? Nou vrij gemakkelijk, in het nieuwste hoofdstuk kan je alles beleven wat de serie en game te bieden hebben!


Het Dead by Daylight – STRANGER THINGS Chapter zal binnenkort op alle platformen uit komen laten de ontwikkelaars weten via twitter. Het hoofdstuk zal veel aspecten van de serie hebben. Zo zal de nieuwe map: the Underground Complex, bekend zijn voor de kijkers. Ook zullen we zoals we gewend zijn een nieuwe killer mogen ontvangen. De Demogorgon zal de gangen onveilig maken in het spel. Plus als aangename verassing krijgen we niet één maar wel twee nieuwe survivors! Steve Harrington en en Nancy Wheeler mogen zich, geheel vrijwillig, aansluiten bij de survivor pool.  Het spel speel je met verschillende perks en items. Zo brengt het nieuwe hoofdstuk ook twee nieuwe items met zich mee. Deze items kan je inzetten om de game naar jouw hand te zetten. Ieder item heeft andere betekenissen en doelen. Steve’s Scuffed Rolled Sleeves en Nancy’s Torn Sweatshirt zullen binnenkort te verkrijgen zijn in het bloodweb.
Dead by Daylight
De killer komt met drie nieuwe perks. De Surge zal generatoren in een straal van 24 meter laten terugdraaien in staat. Dit gebeurt als de killer een survivor op de grond heeft geslagen. Waar je zo aan hebt gewerkt zal dus verslechteren, dit maakt dat je opnieuw je best moet doen om de generator weer bijna af te krijgen. Ook heeft de Demogorgon Mindbreaker. Wanneer spelers de generatoren repareren en deze hebben minder dan de helft aan progressie, de spelers zullen last krijgen van de Exhausted status. Ze zullen dus niet weg kunnen sprinten als ze de killer aan zien komen. Tot slot bezit onze nieuwe Dead by Daylight killer Cruel Limits. Als de killer deze perk bezit zullen alle ramen en andere vault lokaties geblokkeerd zijn. Dit gebeurt in een straal van 24 meter van de generator.
Nancy Wheeler komt ook zoals altijd met haar eigen perks. Zo beschikt zij over de Better Together, wanneer je deze hebt zullen andere spelers jouw generator zien als jij er aan werkt in een straal van 32 meter. Hulp is altijd welkom! Fixated maakt dat je altijd je eigen scratch marks ziet op de map. Deze perk  maakt ook dat je sneller loopt als je gewond bent. Tot slot heeft ze Inner Strength. Als de speler met deze perk een totem stuk maakt activeert dit Inner Strenght. Wanneer de speler gewond is en in een locker gaat zitten zal dit de speler helen tot de normale Healthy State. Al deze perks sluiten aan op een doorgewinterde, vastberaden journaliste die Nancy is. En omdat Dead by Daylight ons verrast met maar liefst twee survivors leggen we Steve Harrington, de highschool Joc, ook even uit! Babysitter is een mooie perk om vrienden te helpen. Wanneer jij een speler redt van een haak zal de speler geen scratch marks achter laten. Jij en de killer zullen elkaars aura zelfs zien! Second Wind activeert wanneer jij een speler heelt. De komende keer dat jij van de haak ontsnapt of gered wordt zal de Broken status verschijnen. Wanneer je dan schade oploopt zal de perk je helen tot de Healthy State. Tot slot heeft hij de perk Camaraderie. Wanneer je aan de haak hangt en in de Struggle Phase zit, activeert deze perk. Als een andere speler dan in de buurt is van 16 meter zal de Struggle Phase pauzeren.
Dead by Daylight
Het spel zal ontzettend spannend worden met deze nieuwe killer. Hij heeft namelijk ook portals! Wanneer de killer bij een portal staat kan je de Special Ability activeren en zal een andere portal op de map oplichten, de kan dan teleporteren naar de andere portal, super handig om jumpscares te creëren voor de spelers! Ben jij stoer genoeg om dit hoofdstuk van Dead by Daylight en Stranger Things te spelen? Test je zenuwen dan vanaf 17 september!

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →