27 februari 2024

Google Stadia vanaf donderdag speelbaar op meer smartphones

Het wordt heet onder de voetjes van Google Stadia. Met GeForce Now op de hielen is Google genoodzaakt om in een rap tempo hun set aan mogelijkheden uit te breiden. Dit gebeurt vanaf deze week, 20 februari. Google Stadia titels kunnen dan gespeeld worden via een reeks smartphones.

Waar Google Stadia vanaf de lancering in november enkel PC, Chromecast Ultra en Pixel, Google’s eigen smartphone, ondersteunde. Wordt de lijst met ondersteunde smartphones snel uitgebreid. Afgelopen dinsdag deelde Google het nieuws via het officiële Stadia Twitter kanaal.


Het goede nieuws is vooral bedoeld voor (toekomstige) spelers met een recente Samsung, Razer of ASUS smartphone. Zelfs als je de aanstaande S20, S20+ of S20 Ultra op het oog hebt, heb je geluk. Deze wordt namelijk ook ondersteund. De volgende toestellen worden vanaf 20 februari ondersteund:

  • Samsung S8 tot en met S20 Ultra. Dus ook de S9 lijn, de S10 lijn en de Notes vanaf nummer 8.
  • Razer phone 1 en 2
  • ASUS ROG phone 1 en 2

Pixel ondersteuning blijft ook gewoon bestaan. Of de nieuwe lijst telefoons genoeg is om Stadia een boost te geven moet nog blijken. Op dit moment Is het aanbod via Stadia nog niet heel erg uitgebreid en hebben Xcloud of GeForce Now spelers een grotere bibliotheek. Via GeForce stream je zelfs je eigen Steam spellen. Indien je een Pro abonnement hebt (€9,99) ontvang je iedere maand twee nieuwe titels. Vergelijkbaar met Playstation Plus en Xbox Live Gold dus. Pro spelers kunnen onlangs aan de slag met onder andere Destiny 2, Metro Exodus, Tomb Raider, Gylt, de Stadia exclusive, en meer.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →