28 november 2022

Horizon Zero Dawn verschijnt deze zomer op PC

Horizon Zero Dawn, de Playstation exclusive van Guerrilla Games verschijnt later dit jaar, in de zomer, op PC. Dit laat Herman Hulst, president van Playstation Worldwide Studios weten. Herman Hulst was voormalige CEO van Guerrilla Games gevestigd in Amsterdam. De studio laat binnenkort meer nieuws los omtrent de PC versie.

Herman Hulst verteld in een interview met Playstation Blog dat de game inderdaad zijn weg maakt naar de PC. Het was een perfecte kans zegt hij. Hij doelt hier waarschijnlijk op het feit dat Decima al geoptimaliseerd is voor PC door de port van Death Stranding. Hij vervolgt zijn verhaal met een disclaimer dat dit niet betekent dat alle Playstation titels naar PC komen, maar sluit het ook niet uit.

“I think it’s important that we stay open to new ideas of how to introduce more people to PlayStation, and show people maybe what they’ve been missing out on,” zegt hij.
“And to maybe put a few minds at ease, releasing one first-party AAA title to PC doesn’t necessarily mean that every game now will come to PC. In my mind, Horizon Zero Dawn was just a great fit in this particular instance. We don’t have plans for day and date [PC releases], and we remain 100% committed to dedicated hardware.”

Playstation blijft toegewijd aan hardware (consoles). PC versies zijn enkel een bijzaak. Hij vervolgt zijn verhaal met een mededeling over de toewijding aan exclusieve titels zoals we gewend zijn van Sony. Hier veranderd uiteraard niets aan. Deze blijven ook gewoon gemaakt worden voor de volgende Playstation consoles en Playstation is niet van plan om deze toekomstig gelijktijdig naar PC te brengen.

“We’re gonna continue to do that. And we’re very committed to quality exclusives. And to strong narrative-driven, single-player games.”

Tegelijkertijd willen ze graag kijken naar nieuwe ideeën en mogelijkheden. PC versies vallen daar dus ook onder. Wanneer spelers een PC versie van Horizon Zero Dawn mogen verwachten is nog niet duidelijk.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →