27 maart 2023

Street Fighter’s Yoshinori Ono verlaat Capcom

street fighter yoshinori ono

Als er één Capcom ontwikkelaar bekend is, dan is het Yoshinori Ono. Deze meneer is zo ongeveer het gezicht van Street Fighter tot op vandaag. Maar, Ono gaat nu weg bij zowel Street Fighter als Capcom.

Yoshinori Ono heeft bijna 30 jaar bij Capcom games mogen ontwikkelen en deed dit al die tijd met immens plezier. Zijn statement legt licht op een aantal hot topics voor de Street Fighter reeks zowel als Capcom. Ono is het niet helemaal eens met bepaalde kritieken op de keuzes die de studio gemaakt heeft voor de game en bijbehorende evenementen. Omdat hij niet iedereen zo 123 te pakken kreeg, liet hij deze statement achter, een soort afscheid voor niet alleen de fans maar ook zijn collegae. Hij sluit passend af met een SHORYUKEN! Bekijk de volledige statement hier beneden.

Yoshinori Ono begon vroeger door te werken aan Mega Man, waar hij componist was voor specifieke titels. Uiteindelijk werkte deze executive producer nog vele jaren bij het bedrijf, waaronder aan Street Fighter. Wat vind jij van zijn vertrek na bijna 30 jaar bij Capcom gewerkt te hebben? Laat het ons weten in de reacties hier beneden of op Facebook! Check ook even onze PC review voor Horizon Zero Dawn door hier te klikken!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →