Background

LEC: Tweede ronde in groupstage spring split

LEC

Afgelopen weekend hebben we kunnen kijken naar de eerste ronde van de LEC spring split groupstage. Morgen gaan we verder met de tweede ronde van groupstage. Daarin zien we de lower bracket runs van de drie teams die over zijn gebleven. Team Vitality en Team BDS hebben zich zelf al geplaatst voor de playoffs vanaf maandag te zien zijn. De laatste wedstrijden van de playoffs zijn te zien volgende week vrijdag tot en met zondag. En dan weten we wie er naar MSI gaan en wie de spring split Champion is.

LEC
Berlin, Germany – April 10 — during the 2023 League of Legends EMEA Championship Series Group Stage Spring Split at the LEC Studio on April 10 2023 in Berlin Germany (Photo by Wojciech Wandzel/Riot Games)

In groep A van de LEC spring split groupstage was het Team Vitality die te sterk was voor zijn tegenstanders. De eerste wedstrijd tegen MAD Lions was na twee keer knipperen met je ogen voorbij. Daarna volgde de game tussen Astralis en Fnatic. Deze twee teams waren zeer aan elkaar gewaagd maar het was Astralis die er met de winst vandoor ging. Team Vitality ging vervolgens verder met winnen tegen Astralis. Hoewel de eerste game wat langer duurde, was de tweede game weer net zo snel voorbij als de wedstrijd tegen MAD Lions. Morgenavond neemt Fnatic het eerst op tegen MAD Lions in de lower bracket. De winnaar mag door naar de zondag om het dan op te nemen tegen Astralis.

G2 Esports de favoriet van de LEC spring split groupstage liet zich verrassen in groep B. Zij speelde hun wedstrijd tegen KOI en na een overtuigende eerste game leek het een snelle 2-0 te worden. Echter besloot G2 Esports zichzelf vreselijk lastig te maken door rare en aparte drafts te spelen. KOI speelde simpele en effectieve drafts en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken en te winnen. Team BDS walste over SK Gaming en ook de volgende tegenstander KOI had geen kans van slagen tegen de nieuwe favoriet van de spring split. Team BDS en Team Vitality nemen het maandag tegen elkaar op in de eerste playoffs wedstrijd. G2 Esports neemt het zaterdag eerst op tegen SK Gaming. Winnaar van deze wedstrijd mag op zondag tegen KOI voor een plek in de playoffs.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation