Background

Anthem Next development beëindigd

Anthem Next

Anthem Next, de reboot van de BioWare looter shooter gaat niet komen. Deze week hebben EA en BioWare besloten dat de verdere ontwikkeling van de game niet meer gaat plaatsvinden.

Anthem verscheen in een ongelukkige staat. De game moest er uit, maar was nog lang niet klaar. Content werd geschrapt en gepland voor latere releases. De Endgame content werd meerdere malen uitgesteld en de game werd getreiterd met fouten en slechte design keuzes. BioWare heeft hier en daar nog wat brandjes kunnen blussen voor de huidige staat van de game. Eind 2019 begon een team met het bedenken van een nieuwe, betere versie. Anthem Next.

Al ongeveer anderhalf jaar is een klein team binnen BioWare bezig met het bedenken van de reboot. Sporadisch deelde het team updates en ideeën via nieuwsberichten. De feedback op deze ontwikkelingen waren positief, maar dit kon de productie niet redden.

2020 was een lastig jaar voor iedereen. Ook voor BioWare. Werken vanuit thuis zorgde voor minder productiviteit en als je alles bij elkaar optelt was de input gewoon niet goed genoeg om Anthem nieuw leven in te blazen. BioWare werkt nog aan meerdere projecten, dus het is ook niet zo dat de looter shooter bovenaan het prioriteiten lijstje staat.

Anthem Next

Het team dat werkte aan de reboot gaat aan de slag bij de teams van Mass Effect, Dragon Age 4 en ondersteunende teams voor Star Wars: The Old Republic. De servers van de game zoals die er nu bij staat blijven voorlopig nog online. Hoogstwaarschijnlijk gaat het niet lang meer duren voordat EA besluit om ook deze offline te halen.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation