18 mei 2024

Take-Two koopt Zynga voor bijna 13 miljard dollar

Star Wars Hunters Zynga

Take-Two kennen we als vervelende parent-company van onder andere 2K en Rockstar Games. De gigantische uitgever had nog wat geld op zij liggen en kocht daarmee de mobile-game studio Zynga, voor 12,7 miljard dollar.

Zynga is onder andere de uitgever van de gigantische FarmVille game. We kennen ze ook van de meer recentelijke Star Wars Hunter game. Met de overname wordt Take-Two (niet te verwarren met de Game of the Year 2021, It Takes Two) ineens een van de grootste uitgevers op het gebied van mobiele games. Wat dit betekent voor de toekomst is nog niet zeker, alhoewel beide bedrijven melden optimaal gebruik te willen maken van elkaars specialiteiten.

“We are thrilled to announce our transformative transaction with Zynga, which significantly diversifies our business and establishes our leadership position in mobile, the fastest growing segment of the interactive entertainment industry,” verteld Strauss Zelnick, Chairman en CEO van Take-Two. “This strategic combination brings together our best-in-class console and PC franchises, with a market-leading, diversified mobile publishing platform that has a rich history of innovation and creativity. Zynga also has a highly talented and deeply experienced team, and we look forward to welcoming them into the Take-Two family in the coming months. As we combine our complementary businesses and operate at a much larger scale, we believe that we will deliver significant value to both sets of stockholders, including $100 million of annual cost synergies within the first two years post-closing and at least $500 million of annual Net Bookings opportunities over time.”

Misschien zien we een mobiele versie van GTA verschijnen? Wie weet. Wat denk jij van deze overname en wat voor goeds hoop jij dat hier uit komt?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →