25 februari 2024

PSA: Koop nog snel je digitale Wii U en 3DS games!

Wii U Monster Hunter eShop

Vanaf 27 maart 2023 is het niet meer mogelijk om digitale aankopen te doen via de Nintendo eShop op 3DS en Wii U. Het is sinds de zomer van 2022 al niet meer mogelijk om eShop kaarten in te leveren in de 3DS en Wii U winkel. Koop nog even snel je digitale titels, of download demo’s.

Het is over een dikke maand niet meer mogelijk om digitale games te kopen via de eShop op Wii U en 3DS. Ook gratis demo’s zijn dan niet meer te downloaden. Wél kun je voor de voorzienbare toekomst al je eerder aangekochte content blijven downloaden. Ook online-multiplayer blijft voorlopig nog actief.

Dit is misschien hét moment om nog even al die digitale games toe te voegen aan je game bibliotheek. Vooral als je fan bent van bepaalde JRPG reeksen waarvan we weten dat de fysieke games ver boven de adviesprijs worden verkocht hedendaags. Daarbij mag je er van uit gaan dat de vraag naar de al zeldzame titels alleen maar toeneemt als de games niet meer digitaal verkrijgbaar zijn.

Nintendo laat weten dat bepaalde aankopen voor Fire Emblem Fates op 3DS al één maand eerder stoppen. Wil je dus nog extra story DLC binnenhalen voor deze game? Doe dit dan vóór 28 februari 2023.

Heb je na 27 maart toch nog geld op je 3DS of Wii U account staan? Dan mag je je resterende bedrag overzetten naar de Nintendo Switch om het in de Nintendo Switch eShop te spenderen. Meer informatie over het einde van de 3DS en Wii U eShop vind je hier.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →