20 mei 2024

eSports: Geen EU/NA LCS maar wel Rift Rivals!

Rift-Rivals-2018

Deze week zullen jullie geen volledige EU en NA LCS kunnen kijken. Want deze week staat in thema van de Rift Rivals. Na het succes van vorig jaar, is er ook dit jaar weer gekozen voor een editie van Rift Rivals. Tijdens deze mini competitie nemen de verschillende regio’s het tegen elkaar op. Welke regio is er beter dan zijn rivaal?

Rift Rivals is de competitie geworden voor de community. Kijkers en spelers uit rivaliserende regio’s nemen het tegen elkaar op in de chat van de LCS streams. Voor de mensen uit Europa is dat al jaren lang Noord Amerika. Wekelijks maken we elkaar belachelijk voor de games die door de pro’s worden gespeeld. Of over de in het verleden behaalden prestaties op internationale toernooien. Zinnen als NA>EU , EU>NA , NA never made Worlds Finals of EU lost to OCE. Riot Games zag door de onderlinge “haat”een leuke format voor een mini competitie.

Rift Rivals werd vorig jaar gewonnen , helaas Europa, door Noord Amerika. Maar deze week ligt er wellicht een revange klaar voor alle fans in Europa. Fnatic , G2 Esports en Splyce zullen namens de Europeanen wraak moeten nemen. Twee van de drie teams waren er vorig jaar ook bij. Deze twee teams( Fnatic en G2) zullen extra gebrand zijn op een revange. Vanuit Noord Amerika doen Team Liquid , Echo Fox en 100 Thieves mee aan de competitie. Drie nieuwe teams uit Noord Amerika. Enige speler uit Noord Amerika die vorig jaar ook aanwezig was is Doublelift. Doublelift, de ADC van Team Liquid, won zelfs met Team Solo Mid in de finale van Unicorns of Love. Doublelift zal er ongetwijfeld alles aan willen doen om zijn titel van vorig jaar te verdedigen.
De games starten vanavond al om 21.30. Echo Fox zal dan openen tegen Fnatic. De games zijn op de vertrouwde kanalen te volgen zijn. En natuurlijk hopen we dat Europa dit jaar de monden uit Noord Amerika kunnen snoeren.