29 mei 2024

eSports: EU verslaat NA om de Rift Rivals titel.

Rift-Rivals-2018

Fnatic , Splyce and G2 Esports hebben namens Europa de eer van de regio hoog gehouden. Zij versloegen, in een onderlinge rivaliteit toernooi, de teams uit Noord Amerika. Rift Rivals is het jaarlijkse toernooi waarin de rivaliserende regio’s het tegen elkaar opnemen. Vorig jaar won Noord Amerika, en dit jaar wist Europa hun rivalen te verslaan.

Rift Rivals begon slecht voor Europa. In de eerste game verloor EU de fun mode game. Maar de games in de groepsronde werden over algemeen gewonnen door Europa. Donderdagavond werden de eerste vier games gespeeld. Splyce de mindere van de drie teams uit Europa verloor hun beide games. Maar gelukkig was daar ook Fnatic en G2 Esports die de andere twee games wisten te winnnen.
EU-WIN-2018
Zo gingen de regio’s met een 2-2 stand de vrijdagavond in. Fnatic en G2 Esports moesten beide nog twee games spelen. Splyce daarentegen had nog één game te spelen. Deze werd ook weer verloren. G2 Esports bleef als enige Europese team ongeslagen. Ze wonnen hun beide games tegen de teams uit Noord Amerika. Fnatic verloor en won een game van de teams. Hierdoor won Europa de groepsronde met 5-4. Met deze winst kreeg Europa het voordeel op de finale dag. Naast dat zij drie keer de side selection hadden, mochten zij ook bepalen wie er van hun het opnam tegen de teams uit Noord Amerika.
Zaterdagavond was het tijd voor de beslissing. G2 Esports startte tegen de sterkste team uit Noord Amerika, Echo Fox. G2 Esports had een slechte game en verloor kansloos van Echo Fox. Daarna was het tijd voor Fnatic tegen 100 Thieves. Fnatic toonde dat ze nog steeds bij de top drie van Europa behoren. Ze versloegen 100 Thieves in een eenzijdige game. Splyce nam het op tegen Team Liquid. Iedereen dacht van te voren al dat Splyce dik ingemaakt zou worden door Team Liquid. Maar niets was minder waar. Splyce werd goed onderschat door Team Liquid. Onder andere daardoor versloeg Splyce verrassend Team Liquid.
Met een 2-1 stand in de finale was nog één keer winnen voldoende voor Europa. Noord Amerika stuurde Echo Fox om de stand weer gelijk te trekken. Europa stuurde Fnatic als hun tegenstander. Dit was de sublieme keuze van Europa. Fnatic domineerden de game van begin af aan tegen Echo Fox. En dit hielden ze vol tot het einde. Hiermee werd Noord Amerika verslagen in de onderlinge rivaliteit strijd. Voor een jaar lang is Europa superieur aan Noord Amerika.