20 mei 2024

The Witcher gaat verder, maar niet als The Witcher 4

Cd Projekt Red, de ontwikkelaars van The Witcher videogame franchise brengen volgend jaar hun nieuwe hoog geanticipeerde videogame: Cyberpunk uit. Alhoewel dit een erg ambitieus project is, wilt dit niet zeggen dat er geen Witcher game meer zal verschijnen.

The Witcher 3: Wild Hunt eindigde de trilogie. Deze drie games waren van te voren gepland en er zou geen deel 4 meer verschijnen. Alhoewel dit zeer waar is, en CD Projekt Red deze bewering bevestigd is de Poolse ontwikkelaar nog niet klaar met de franchise. Er worden geen details gegeven over eventuele volgende games die zich afspelen in het universum van The Witcher, maar de komst van een nieuwe game in deze franchise is zeker.

“The first three Witchers were by definition a trilogy, so we simply could not name the next game ‘The Witcher 4’. This does not mean, of course, that we will leave the world of The Witcher. The Witcher is one of two franchises on which to build the future activities of the company. Today, unfortunately, I can not reveal anything more,” verteld Kiciński in een interview met de Poolse uitlaatklep Bankier.

Met behulp van Google Translate is bovenstaande quote tot stand gekomen. The Witcher is één van de twee franchises waar CD Projekt Red zich op zal focussen in de toekomst. De andere franchise in kwestie is uiteraard Cyberpunk. Gwent speelt zich weliswaar af in het universum van The Witcher, maar zal niet genoeg rendement opleveren om de franchise te versterken in de toekomst. De komst van een Gwent 2 is onwaarschijnlijk en aangezien de Poolse ontwikkelaar een handje heeft aan RPG’s is de kans groot dat we een nieuwe RPG zien verschijnen waarin Geralt niet de hoofdrol speelt, maar we een compleet nieuw verhaal mogen ervaren.
Helaas is er op dit moment niet meer te melden omtrent een vervolg in de franchise. Zie jij graag een nieuwe Witcher? 

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →