30 november 2023

Kill la Kill: IF krijgt gameplay beelden

APlus Games heeft eerder dit jaar bekend gemaakt dat er een game aan kwam van de bekende anime Kill la Kill. Zo hebben zij ook recentelijk een gameplay trailer laten zien op het competitieve game conventie EVO 2018.

Kill la Kill: IF is net zoals elke andere fighting game. Ouderwets op knopjes raggen om je tegenstander te verslaan. Van simplistische aanvallen tot complexe combo’s. Iedere beweging heeft zijn sterke kant maar ook zijn zwakke kant. Maak de juiste moves om je tegenstander te verslaan!

Steen-papier-schaar in een geweldadig jasje

Kill la Kill: IF maakt gebruik van een soort steen-papier-schaar spel. Er zijn verschillende moves die elkaar counteren. Blows kunnen Break Attacks counteren. Break Attacks kunnen, zoals het woord zegt, Guards breken van de tegenstander. Een Guard kan echter geen Blow aan. Het spel heeft natuurlijk nog meer van dit soort moves die elkaar tegenwerken.
Als twee dezelfde aanvallen worden gebruikt dan zal er een verbaal gevecht komen. Hierbij speelt natuurlijk een stuk humor een rol, ook zullen we het aspect steen-papier-schaar terug zien.

Showcase, niets nieuws

Tijdens deze showcase van het spel zijn er geen nieuwe karakters aangekondigd. De demoversie van Kill la Kill: IF op EVO 2018 liet alleen de core gameplay zien. Ook werd er uitgelegd dat je het verhaallijn uit de anime gaat doorspelen. Dit keer beleef je het verhaal op een immersievere manier. Ook zal de speler het perspectief gaan aannemen van de vijand, Kiryuin Satsuki. Deze zal aan het eind van het spel ook een nieuwe Final Form krijgen.
Kill la Kill: IF’s verhaallijn is geschreven door Kazuki Nakashima. Hij is tevens ook de screenwriter voor de echte anime. Het spel wordt natuurlijk uitgebracht met japanse dialogen maar publisher Arc System Works wilt mogelijk een engelse dub uitbrengen. Een nieuwe versie van de game zal mogelijk zichtbaar zijn op de Tokyo Game Show in september, echter niets is bevestigd.
Kill la Kill: IF zal mogelijk beschikbaar worden in 2019 voor de PS4 en PC.