19 april 2024

Gamescom 2018: Hands-on met Tied Together

Tijdens Gamescom 2018 zijn we even langs de Duitse uitgever Headup Games geweest. Zij hebben onder andere de Switch versie van The Binding of Isaac uitgegeven. Hier zijn we echter aan de slag gegaan met een aantal andere interessante games, waaronder: Tied Together.

In Tied Together speel je een klein monstertje en zit je vastgebonden aan je teamgenoten. De game is volledig coöp en kan ook niet solo gespeeld worden. Je kan tot vier man samen spelen door bijvoorbeeld iedere speler één joy-con te geven. Het doel van de game is enorm simpel: Ga van punt A naar punt B. De uitvoering hiervan, is echter niet zo simpel. Gelukkig wel ontzettend hilarisch!
Tijdens onze hands-on heb ik samen met een andere journalist en een woordvoerder van Headup Games de game mogen spelen. Samenwerking is de sleutel in deze game en daar zal je ook snel genoeg achter komen. Iedere speler kan springen, slaan en zichzelf vast houden aan de grond. Je zit zoals eerder gezegd aan elkaar vast gebonden. Het is dus noodzakelijk om goed te overleggen over de aanpak per level. Het lijkt soms enorm simpel te zijn, maar je zult zien dat dit in praktijk niet altijd het geval is.
Tied Together
Tied Together wordt een schitterende party game. Misschien zelfs een goede drank-game? Iedere keer als je af gaat een shotje nemen? Binnen een half uur straalbezopen gegarandeerd! Wij kijken ontzettend uit om deze game in onze handen te hebben en hiermee het saaie feestje weer nieuw leven in te blazen.
De game verschijnt voor de Nintendo Switch en biedt in totaal meer dan 60 levels. Meer dan 20 levels in party mode (3 of 4 spelers) en meer dan 40 levels in duo mode (2 spelers). Hoe sneller je het level behaalt, hoe hoger de ranking. Ga jij goud halen in elk level? Er is nog geen release datum bekend.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →