18 mei 2024

eSports: Team Echo Zulu wint BPL en gaan naar European Masters

Team Echo Zulu heeft afgelopen weekend de Benelux Premier League gewonnen. Zij winnen de fel begeerde ticket naar European Masters en 2000 euro. Dit toernooi wordt gespeeld na de summer split van de EU LCS en voor Worlds. Team Echo Zulu vertegenwoordigt de Benelux en met name Nederland op het toernooi. European Masters zal beginnen op 10 september.

Deelname aan European Masters en titel kampioen van de Benelux. Dit was de inzet afgelopen zaterdag tussen New Dynasty en Team Echo Zulu. New Dynasty die verrassend het sterke Sector One met 3-0 uitschakelde stond voor de tweede maal in een belangrijke finale. In de ESL Benelux verloren ze echter de finale en hoopten zich opnieuw te kunnen bewijzen in deze finale. Team Echo Zulu had geen kind aan NHL Unity in de halve finale en kwamen ook als favoriet in deze finale.
Team Echo Zulu
Team Echo Zulu liet gelijk in de eerste game zien waarom zij favoriet waren in de finale. Dominant en gecontroleerd versloegen ze eenvoudig New Dynasty. Goose en Chapanya waren niet te stoppen. In de tweede game zagen we zowaar het kunnen van New Dynasty. Barrage en Sebs speelde ijzersterk en met name de positioning van Barrage in de teamfights was uitstekend. Maar dit was echter niet voldoende voor de twee games die daarop volgden. Heel Team Echo Zulu herpakte zich en vonden dat het klaar was met de hoop van New Dynasty. Elke speler binnen het team stond op om de titel en de ticket binnen te halen.
Team Echo Zulu zal Nederland vertegenwoordigen op European Masters. We zijn heel benieuwd hoe hun niveau is ten opzichte van de andere top teams uit Europa. Team Echo Zulu hoeft geen play in stage te spelen en zijn direct geplaatst voor de groepsfase. Deze zal zijn van 17 september tot en met 20 september.