28 mei 2024

Nintendo Switch Online niet nodig voor Fortnite op Switch

De nieuwe, betaalde online service start op 19 september in Nederland. Voor de meeste games zal deze dienst verplicht zijn om online te kunnen gamen. Ogenschijnlijk is dit voor Fortnite niet het geval. Deze zal dus ook na de start van Switch online te spelen blijven zonder de nieuwe dienst.

Bij de veel gestelde vragen over de dienst melde Nintendo “Some games, such as Fortnite, can be played online without a Nintendo Switch membership.”. Verder wordt er vermeld dat voor o.a. Splatoon 2, ARMS, en Mario Kart 8 Deluxe wel Nintendo Switch online vereist is. Dit laatste staatste tevens vermeld in de veelgestelde vragen op de Nederlandse site. Opvallend is echter dat ondertussen deze zin niet meer vermeld wordt. De betaalde online service wordt wel vermeld bij games met een online functie, waar dit bij Fortnite niet het geval is.
nintendo switch online
De Nintendo Switch Online service zal vergelijkbaar zijn met Xbox Live en PlayStation Plus. Online gamen is over het algemeen de belangrijkste functie van de diensten. Daarnaast wordt er cloudopslag voor savegames geboden, alsmede extra (kortings) acties. Bij Xbox Live en PlayStation Plus worden elke maand enkele games ‘weggegeven’, deze zijn dan speelbaar zolang als het abonnement actief is. Nintendo geeft daarentegen toegang tot een reeks NES games. De lijst hiervan is eerder vandaag geplaatst. Ook staan de prijzen van Nintendo Switch Online daar vermeld.
Als eerste actie voor Nintendo Switch Online leden komt er een speciale set draadloze NES controllers uit. Deze set zal voor $59,99 te bestellen zijn. Wat deze controllers in Nederland gaan kosten is nog niet bekend.
nes switch controllers wireless

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →