25 mei 2024

Minecraft heeft nog steeds 91 miljoen spelers per maand

Minecraft heeft maandelijks 91 miljoen unieke, actieve spelers per maand. Dat maakt Microsoft bekend. Minecraft is sinds de release in 2009 uitgegroeid tot de op één na best verkochte game ooit.

Volgens de cijfers is de populaire game in totaal 154 miljoen keer verkocht. Dit getal ligt boven het aantal verkochte GTA 5-exemplaren en net onder het aantal van Tetris. Honderd miljoen van de gebruikers zijn afkomstig uit China, waar de game gratis is. In totaal heeft de game 250 miljoen downloads gegenereerd.
Met deze cijfers staat het spel ver boven games zoals Fortnite. Ondanks dat Fortnite de laatste tijd een wereldwijde trend kent met het verbreken van verschillende records en het realiseren van een actieve spelersbasis van 78 miljoen. staat het nog steeds relatief ver onder de 91 miljoen van Minecraft.
Minecraft werd in 2009 uitgebracht door Mojang en werd bedacht door Markus ‘Notch’ Persson. Persson verkocht de franchise aan Microsoft in 2014 voor een bedrag van 2,5 miljard dollar, omgerekend 2,2 miljard euro. Met het overnemen van de franchise groeide de game verder door. In 2018 groeide de maandelijkse spelersbasis namelijk met 20 miljoen. Met de aankondiging van Minecraft:Dungeons zullen natuurlijk veel nieuwe spelers de wereld gaan betreden.
De Ceo, Chiang had het volgende hierover te zeggen.

“De manier waarop wij hebben besloten om uit te breiden, met Minecraft: Dungeons als eerste voorbeeld, is een manier waarop wij de community bij elkaar willen houden. Dat is waarom onze updates gratis zijn. We willen niet dat spelers zich verplaatsen van Minecraft 1 naar Minecraft 2. We willen gewoon dat ze Minecraft spelen,”