18 mei 2024

eSports: Derde speeldag ESL Dutch Championship

De derde speeldag in de ESL Dutch Championship stond in het teken van de game tegen de twee ongeslagen pleoegen. Team Echo Zulu en Team ToxicFalcons speelden tegen elkaar. Beide teams wonnen hun eerste twee games. Maandag stonden ze dan tegenover elkaar. Wie blijft er na drie speeldagen nog ongeslagen aan de top?

Voordat we bij het treffen komen tussen Echo Zulu en ToxicFalcons begon de avond eerst met Noot Noot Esports en New Dynasty. New Dynasty begon sterk aan de game tegen Noot Noot. De eerste kills vielen aan de kant van New Dynasty. Maar vanaf de mid game kwam Noot Noot sterk terug. De ADC, Mid en Top van Noot Noot maakte goede plays om daarmee tenslotte de game binnen te halen.
Tweede game was dan het treffen tussen Toxic Falcons en Echo Zulu. Toxic Falcons begon goed aan de game. Het kreeg een kleine voorsprong. In de mid game kwam Echo Zulu weer langzaam langszij. De macro play van Echo Zulu bezorgde daarna de winst voor Echo Zulu. Jammer genoeg zagen we niet helemaal het sterke ToxicFalcons. Kleine fouten werden goed afgestraft door Echo Zulu. Een mooie leerpunt voor ToxicFalcons.
Damage Incorporated en Team Legion stonden tegen over elkaar in de derde game. Beide teams moesten nog hun eerste winst behalen. Team Legion en vooral hun Midlaner hadden de avond van hun leven. Binnen 25 minuten wist Team Legion de game te winnen met een kill stand van 2 tegen 13. Midlaner Yikes maakten 8 van de dertien kills en was niet meer te stoppen. Damage Incorporated mag zichzelf flink achter de oren krabben en goed gaan oefenen voor de volgende speeldag.
De laatse game was mCon esports tegen Team Arcade. Ook de laatste game was een snelle game. Team Arcade speelde prima rond hun sterke punten en konden ook prima de sterke punten van mCon uitschakelen. Midlaner van Dragflick domineerde de game en haalde de winst binnen voor Team Arcade.
Voor meer nieuws, stand en schema van de ESL Dutch Championship verwijzen we jullie naar de nieuwe website van ESL Benelux.