21 mei 2024

Destiny 2: Festival of the Lost details bekendgemaakt

Bungie heeft op hun forum de details bekendgemaakt over Festival of the Lost. Het evenement zal dit jaar terugkeren in Destiny 2 en bevat nieuwe content. Het wordt mogelijk om een nieuwe gamemode te spelen in de Haunted Forest en je kunt veel cosmetische items unlocken. Ook zal er een questline beschikbaar zijn, waarin je de dood van een belangrijk personage onderzoekt.

Het Festival of the Lost-evenement is een bekende activiteit voor Destiny-spelers. Het evenement werd niet gehouden in het eerste jaar van Destiny 2, maar dit jaar komt het weer terug. Bungie heeft in een post op hun forum de details bekendgemaakt over het evenement. Het evenement zal dit jaar bestaan uit een tijdelijke gamemode, cosmetische items en een questline. Een aantal bekende onderdelen keren terug naar het event. Het is bijvoorbeeld weer mogelijk om maskers te verzamelen voor je karakter. Een van de maskers die al bekendgemaakt is, is een masker van Lord Shaxx. Daarnaast kunnen spelers speciale cosmetische items verzamelen, zoals een Ghost in de vorm van een kat.

Haunted Forest

De cosmetische items zijn niet de enige nieuwtjes met Festival of the Lost dit jaar. Er komt namelijk ook een tijdelijke gamemode naar Destiny 2. De gamemode speelt zich af in de Haunted Forest, een griezelige simulatie in de Infinite Forest. In de Haunted Forest speel je een Horde-mode en moet je binnen 15 minuten zoveel mogelijk vijanden verslaan. Je kunt deze activiteit alleen spelen of met andere spelers door matchmaking. Dit is echter niet de enige speciale activiteit. Festival of the Lost brengt namelijk ook de dood van een bekend Destiny-karakter naar voren, namelijk de dood van Master Ives, de Cryptarch van de Vestian Outpost. Je moet de moordenaar zoeken aan de hand van een questline, die herhaald kan worden en powerful gear oplevert.
Festival of the Lost zal beginnen op 16 oktober voor alle Destiny 2-spelers. Het evenement zal eindigen op 6 november, dus er is genoeg tijd om voor alle items te gaan grinden.