24 februari 2024

Preview: Diablo voor Nintendo Switch

Diablo 3, de inmiddels ruim 6 jaar oude game is nog niet klaar voor pensioen. Op 2 november verschijnt de game in een Eternal Collection voor Nintendo’s hybride console. Onlangs hebben wij de game al een uurtje of twee mogen spelen.

Ten eerste heb ik nooit Diablo gespeeld op een console, maar enkel op PC. Het eerste wat dan ook opvalt is dat de game verrassend werkt op de console. Uiteraard heeft Blizzard al genoeg mogen oefenen met de mapping voor Xbox One en Playstation 4. Voor een zes jaar oude titel ziet het er nog allemaal vrij mooi uit op Nintendo’s apparaatje. Tenminste, zolang alles mooi op een afstandje blijft. Zodra de modellen goed in beeld komen in het karakter menu zie je wel degelijk dat het spelletje al een aantal jaar oud is.
Tijdens de speelsessie hebben we de game getest in zowel handheld mode als in TV mode. Malvin heeft zich vooral bezig gehouden met de chaos en de weg zoeken in handheld mode, terwijl ik voor het TV scherm rustig de demonen op een afstandje kon houden. De build die we te spelen kregen was al erg ver af. We konden namelijk al gebruik maken van personages in level 40 en 50, maar we konden ook volledig opnieuw beginnen.
Het mooie van de Switch is natuurlijk de portabiliteit, maar ook het feit dat de Switch als Nintendo console toch al snel neigt naar het lokaal samenspelen. Dit is met Diablo uiteraard mogelijk en jouw voortgang wordt lokaal op je eigen console opgeslagen. Dit geldt ook als je online speelt en bijvoorbeeld je verbinding verliest. Je hebt alles nog lokaal staan en zodra je weer verbinding maakt met het internet zal jouw lokale save online opgeslagen worden.
Diablo TV mode

Switch performance

Als het op Diablo aankomt is het belangrijk dat de game ten allen tijden vloeiend gespeeld kan worden. Het kan namelijk erg chaotisch worden op latere levels en performance issues kunnen hier al snel een bottleneck voor vormen. Gelukkig hebben wij tijdens onze playthrough in TV mode en handheld mode geen frame-rate issues of andere vreemde dingen gezien. Over batterijduur kunnen we niet veel zeggen aangezien we niet zeker weten hoe vol de batterij van de Switch in handheld mode was toen we zijn aangekomen. Wél kunnen we zeggen dat de Switch aan de kabel werd gelegd ruim 2 uur nadat we zijn aangekomen. Er vanuit gaande dat de Switch tevoren ver vol was zit je te kijken naar een batterijduur vergelijkbaar met The Legend of Zelda en andere zware Switch games. Waarbij je plus minus 2,5 tot 3 uur kunt spelen voordat de batterij het begint te begeven.
Diablo Nintendo Switch

Diablo tot nu toe

Een speeltijd van twee uur is natuurlijk nooit genoeg om een goed oordeel te vellen over een game, maar de eerste indruk is in ieder geval al zeer belangrijk. Dit geldt ook voor games. Onze eerste indruk tot nu toe is dat Diablo er prima uit ziet op de Switch. De game loopt soepel, zelfs in chaotische momenten. Persoonlijk zal ik het zoveel mogelijk houden op TV mode aangezien de chaos mij net iets te veel wordt in Handheld mode. Daarnaast is Diablo een perfecte game om in de bank door te zakken en even volledig af te schakelen. Ik heb altijd gedacht dat Diablo een typische PC franchise was, maar tijdens de Switch preview sessie is mij het tegendeel bewezen.
Wij kijken uit naar 2 november. Dan verschijnt Diablo 3 voor de Nintendo Switch. Let op, want 2 november begint Blizzcon. Blizzard heeft al hier en daar wat gehint naar nieuwe Diablo aankondigingen tijdens het evenement!
Diablo preview

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →