21 februari 2024

World of Warcraft: Classic verschijnt 'gratis' volgend jaar

Tijdens Blizzcon heeft Blizzard veel nieuwe informatie gedeeld omtrent World of Warcraft: Classic. Niet alleen konden fans veel zien en horen omtrent de oude client, maar ook zelf ervaren.

Virtual Ticket houders voor Blizzcon 2018 en aanwezigen op het evenement konden hands-on met de Classic demo. Indien je een Virtual Ticket had aangeschaft om het hele evenement live te volgen, kreeg je toegang to de demo versie van de game.
De demo was niet heel erg uitgebreid. Je begon op level 15 met de halve XP bar al gevuld. Je kon wat questen doen, duelleren met andere spelers en een gevoel krijgen van de oude World of Warcraft en haar systemen. Zo steekt de oude versie heel anders in elkaar dan de huidige World of Warcraft. Zo dien je verschillende wapensoorten afzonderlijk van elkaar te laten stijgen in niveau. Je two-handed weapons level je apart van je one-handed weapons, enzovoorts.
Wow Classic

Zomer 2019

World of Warcraft: Classic werd aangekondigd tijdens Blizzcon 2017. Hierbij was er nog geen release datum of prijs bekend gemaakt voor lidmaatschap. Blizzcon 2018 heeft hier verandering in gebracht en weet te melden dat Classic in de zomer van 2019 zal gaan verschijnen. Indien je al World of Warcraft speelt, hoef je niet extra te gaan betalen. Je kunt Classic gaan spelen met je huidige World of Warcraft abonnement. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of Blizzard een abonnement zal aanbieden die enkel bedoeld is voor WoW: Clasic.
Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet het geval zijn aangezien de community nog verder in tweeën wordt gesplitst indien spelers hun huidige abonnement opzeggen om enkel Classic te gaan spelen.
Ben jij een World of Warcraft veteraan en kijk je uit naar de release van Classic in 2019?  Heb jij de demo thuis of op Blizzcon al geprobeerd? Zo ja, wat vond je er van om weer even terug in de tijd te gaan?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →