14 april 2024

Fallout 76 B.E.T.A. eerste indruk

Terwijl het deuntje Country Road nog steeds in mijn hoofd afdraait, verlangen we naar meer van Fallout 76. Inmiddels hebben we al een flink aantal uur in de B.E.T.A. zitten van de game. En nog steeds verlang ik naar nog meer playtime. Gelukkig kunnen we vanavond en donderdag verder ploeteren in de game.

Het eerste uur die we gespeeld hebben ging gelijk verloren aan het maken van je personage. Zoals we gewend zijn van Bethesda kan je ook nu weer veel aanpassen aan je personage in Fallout 76. Daarna gaan we op de gebruikelijke manier de Vault uit, echter dit keer is het een vault die nog in prima staat is. Terwijl het feestje in volle gang is pik je onderweg het noodzakelijke materiaal voor je reis mee. En dan stappen we door de Vault door naar buiten.
Hoewel er al een tijd tussen de laatste Fallout en deze zit, is dat niet direct te zien aan de graphics. De game ziet er net zo uit, wellicht een klein beetje beter, dan Fallout 4. Enig sinds teleurstellend wel. Maar de wereld ziet er wel prima uit. Zo nu en dan werden we geplaagd door FPS problemen, maar dit was zo verholpen door de setting op full screen te zetten. Tijdens onze eerste ontdekkingen gaan we achter de holotapes aan van de Overseer. Dit zijn niet de enige holotapes die je kan vinden. Vele van de tapes geven je missies, wat mij doet denken dat Bethesda weinig NPC’s gaat brengen.

De enige NPC’s die we zien in de B.E.T.A. zijn de robots en vijanden. Menselijke NPC’s ben ik nog niet tegen gekomen in de game, althans dan moet je de doden niet meetellen. Het landschap ziet er echt onaangetast uit. Er zijn nauwelijks settlements en alles ligt voor het oprapen. Bijzonder is te zien dat zelfs sommige gebieden perfect zijn onderhouden door de nog actieve robots van het desbetreffende gebied.
Echter de PC versie heeft naast de kleine prestatie problemen, een rare menu indeling. Om bij je instellingen te komen moet je ESC drukken en vervolgens linksboven op de map klikken. Ook bij het bouwen, foto’s maken is het menu lastig hanteerbaar. Iets doet ons aan vermoeden dat de PC versie een port is van de console versie. Hopelijk passen ze dit nog aan na de B.E.T.A. Maar dit zijn kleine irritatie puntjes op een game die verder voldoende content bied om je bezig te houden.
Fallout 76 B.E.T.A. is vanavond en donderdagavond nog te spelen voor release. Duiken jullie ook nog in de verwoeste West Virginia? Zo ja laat het ons weten in de reacties hieronder.