27 maart 2023

ROG komt met een nieuwe gaming smartphone

Republic of Gamers(ROG)  komt 14 november met de langverwachte gaming smartphone Rog Phone. Samen met Vodafone brengen zij deze gaming smartphone op de Nederlandse markt. Vodafone zal als exclusieve aanbieder komen met verschillende bundels. Wil je alleen de Rog Phone hebben dan kan je die los bestellen voor 899.- euro.

Eerder dit jaar kwamen er al twee gaming smartphones uit: de Razor Phone (Razor Phone 2 is inmiddels ook al in de maak) en de Oneplus 6T. Met de komst van de Rog Phone kan je nu als gamer kiezen uit drie verschillende smartphones. De Rog Phone is echter geïnspireerd door de huidige generatie consoles. Dit zie je terug in de design van de telefoon. Los dat het toestel er goed uit ziet, zijn de specificaties van het toestel top notch. Resultaat hiervan is een sterk functionerende toestel voor de veeleisende gamer.
Bij de specs zien we de snelle 2,96GHz Qualcomm Snapdragon 845, Qualcomm Adreno 630 en GameCool vaporchamber-koeling. Om zolang mogelijk van het gamen te genieten voorziet ROG de Rog Phone met een 4000 mAh batterij en ASUS hypercharge.  Het AMOLED HDR-display heeft een refresh rate van 90Hz, 1ms lag input en 108% DCI-P3 kleurenschema. De input poorten voor je earphones en oplader zitten in de zijkant van het toestel. Ideaal voor tijdens het gamen, zo zitten je snoeren niet in de weg.
Tijdens mijn bezoekje paar maanden terug op Gamescom konden we het toestel van ROG al kort testen. Het toestel die ik in mijn handen kreeg voelde gelijk al verrassend licht aan. Zelf speel ik op mijn eigen Razor Phone regelmatig Arena of Valor(MOBA) en die stond ook gelukkig geinstalleerd op de Rog Phone. In het potje dat ik kon spelen, voelde het toestel fantastisch aan. De game draaide soepel en de inputs die je via de touchscreen geeft wordt nauwkeurig overgenomen.
Kort kon ik bij iemand anders een race game zien, die ook vloeiend en schitterend was op de Rog Phone. Het aanbod van accesoires die je erbij kan kopen is reuze. Voor de gamers met een ruimere bankrekening zijn die accesoires zeker aan te raden. De Rog Phone zal ongetwijfeld een goede keuze zijn voor OSRS Mobile en de aangekondigde Diablo Immortal.
 


 
Spelen jullie grotere games op je smartphone? En ben je van plan om de Rog Phone te halen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.