29 mei 2024

Subnautica PS4 release ligt vast

Subnautica staat op de planning voor 4 december. Volgens een blog post kan dit nog veranderen. De developer wil eerlijk zijn over release dates maar denkt de genoemde datum te kunnen halen.
Panic Button wil rekening houden met onvoorziene omstandigheden die altijd nog tot op het laatste moment kunnen opduiken maar heeft er vertrouwen in dat ze de 4e van december moeten kunnen halen.
Wie nog niet bekend is met de game, kan gaan kijken naar de beelden van de pc versie. Deze bestaat namelijk al een paar jaar en heeft positieve reviews opgebouwd op Steam.
In Subnautica zullen spelers crashen op een Alien planeet waar ze natuurlijk op zoek zullen moeten gaan naar eten, water en materialen die vereist zijn voor het verbeteren van je uitrusting. Van messen tot diving gear en high tech apparatuur, naarmate je verder speelt zul je deze verbeteren en uiteindelijk dus ook een base bouwen op de zeebodem. Ook daar komen verschillende layouts, onderdelen en omgevingsfactoren bij kijken.

Het is een first-person onderwater game dus. Als eerste obstakel zul je een weg uit je eigen schip moeten vinden terwijl je zoveel mogelijk materialen meeneemt. Vanuit daar kun je eigenlijk alleen maar verder de diepte in. Daar zul je dan ook kennis maken met adembenemende omgevingen. Daar wordt dan ook de ambitie van de game bekend. De omgevingen zullen dan ook vol zitten met leven. Je zult als speler zelf moeten ontdekken welke levensvormen vreedzaam zijn en welke niet.
Fans van de indie game Abzu zullen waarschijnlijk kunnen genieten van deze game en de omgevingen. Toch komt er een flink stuk survival bij kijken. Spelers zullen hun zuurstof levels in de gaten houden terwijl je op zoek blijft naar nieuwe items die je nodig zult hebben om in leven te blijven.
Subnautica zal waarschijnlijk geen VR support krijgen. Om VR support voorelkaar te krijgen is een stabiele framerate van boven de 60fps vereist. Volgens de developer is het nu al een strijd om de framerate hoog te krijgen. Vooralsnog lijkt VR support niet van sprake te zijn.
De game is al beschikbaar op PC