18 mei 2024

Marvel werkt samen met Riot Games aan een nieuwe comic

Marvel en Riot Games werken samen aan een reeks nieuwe comics voor het League of Legends universum. Dat werd gisteren bekendgemaakt via Twitter en Marvels eigen website. Met deze samenwerking komt er een eerste full-length comic van de populaire MOBA League of Legends. Het eerste deel van de comic krijgt een release op 19 december dit jaar. De titel van de comic: League of Legends: Ashe: Warmother.

De comic serie zal beginnen met een reeks digitale uitgaves die vanaf 19 december maandelijks verschijnen. Vervolgens zal er in mei 2019 de volledige bundel uitkomen op papier. De comic begint met één van de originele verhalen van Runeterra.  Het verhaal gaat over de Iceborn warrior Ashe die worstelt met haar rol als leider en de verwachtingen van haar moeder. De schrijver van Riot Games Odin Austin Shafer zal met deze comics zijn debuut maken.
“Many fans of the Marvel Universe and comics share their interests and passion for storytelling with the gaming community. ‘League of Legends’ is one of the most well-known games in the industry, and their unique world and extensive roster of rich characters and are a perfect fit for comic books. We’re excited to partner with Riot and help build the League of Legends Universe for fans and players around the world,” aldus C.B. Cebulski, Editor-in-Chief van Marvel.
“We love comics as a way to tell stories because it gives ‘League of Legends’ fans an opportunity to see the world of Runeterra and not just read about it. We see similarities between the League of Legends Universe and the Marvel Universe, as both of them feature an array of characters with compelling and diverse backgrounds. Marvel’s success at developing a world through comics and creating great stories is industry-defining, and we’re thrilled to be working with them to bring our own stories to life,” aldus Greg Street, Head of Creative Development bij Riot Games.
League of Legends: Ashe: Warmother zal in zijn geheel beschikbaar zijn in mei 2019. Het eerste deel van de comic zal digitaal te lezen zijn vanaf 19 december!