29 mei 2024

Rainbow Six Siege – Wind Bastion op PTR

Het laatste kwartaal van Rainbow Six Siege’s jaar 3 gaat binnenkort van start. Zo is dan ook Operation Wind Bastion aangekondigd voor seizoen 4. Gloednieuwe content met een groot aantal aan bugfixes.

Officiëel zal Operation Wind Bastion in December van start gaan. Echter PC gamers hebben eerder toegang tot de update via de Public Test Servers, namelijk al vanaf 20 november.
De grote veranderingen die naar Rainbow Six Siege in Operation Wind Bastion zijn twee nieuwe Operators en één nieuwe multiplayer map. Nomad is een van de nieuwe gezichten, haar specialiteit is door middel van een luchtdruk geweer mensen uit dekking te schieten. Zijn geweer werkt ook door muren heen. Voor de verdediger hebben we Kaid. Deze operator draagt klauwen die onder elektriciteit staan, hiermee kan hij versterkte muren en hatches onder spanning zetten. Zijn special ability werkt tevens ook op plaatsbare prikkeldraad en schilden. Hierdoor klinkt hij heel erg sterk.
De nieuwe map heet Fortress. Aanvallers kunnen voornamelijk via het dak naar binnen komen. Vind je het springen maar niks, dan is zijn er ook ladders en trappen die je naar de objectives toe lijden. Pas op, deze gangetjes zijn wel een makkelijke plek voor boobytraps.

Nieuwe content met aandacht aan de oude

Operation Wind Bastion brengt natuurlijk ook nieuwe skins met zich mee. Zowel voor wapens als voor de Operators zelf. Deze zullen te vinden zijn in de shop die tevens ook een hele metamorfose krijgt. Zo zal het voor de speler makkelijker zijn om nieuwe items op te zoeken.
Qua gameplay content krijgen vijf oude Operators wat patches. Mute, Clash en Smoke zullen iets sterker worden, terwijl Lesion en Zofia generfed worden. De volledige patch notes valt hier te lezen.