30 mei 2024

Pokémon Let's Go heeft goed verkocht in de eerste week

Pokémon Let’s Go heeft goed verkocht in de eerste week dat de game in de winkels lag. De game is namelijk al 3 miljoen keer verkocht. Hiermee heeft het een nieuw record gevestigd voor Nintendo Switch-games. Dit bericht is op Twitter gedeeld en vertaald door Gematsu.

Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee zijn een week geleden gereleased. De games zijn een combinatie van de bekende Pokémon RPG-formule en elementen van Pokémon Go. Het is een remaster van de Yellow-versie van de game en speelt zich dus af in de Kanto regio. De game is een spinoff van de serie en een Pokémon Switch titel, die het wachten op de nieuwe RPG van volgend jaar wat moet verzachten. De game heeft echter gemixte reviews gekregen. Een groep spelers is het namelijk niet eens met de richting die deze game op is gegaan. Er zijn een aantal mechanics vergemakkelijkt zoals de afwezigheid van abilities en held items in deze titel. Daarnaast zou de game erg lineair zijn en te makkelijk. Dit is echter maar een deel van de recensies, want door vele anderen is de game erg goed ontvangen. Spelers zijn blij dat enkele mechanics uit de game gehaald zijn, zoals bijvoorbeeld wilde Pokémon tegen komen in het gras.
De gemixte reviews van de game hebben echter geen effect gehad op de verkoopcijfers. Je zou namelijk verwachten dat de verkoopcijfers van deze game niet torenhoog zouden zijn als een deel van de fans ontevreden is, maar het tegendeel is waar. Pokémon Let’s Go heeft namelijk in de eerste week al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Het is hiermee de Switch game die de hoogste verkoopcijfers in de eerste week ooit heeft behaald. De positieve reviews lijken dus meer invloed te hebben gehad dan de negatieve.