30 mei 2024

Red Dead Redemption 2 Online zal geen reset krijgen

Vorige maand kreeg Red Dead Redemption 2 zijn online multiplayer toegevoegd. Deze ging live echter in beta, met rede omdat Rockstar nog niet alles in orde had.

Rockstar Games had voor de release van Red Dead Redemption 2 Online Multiplayer aangegeven dat nog niet alles klopte. Zo heeft de studio de multiplayer wel live gegooid voor spelers om te kunnen uitproberen. De online multiplayer is echter nog in beta status maar zal aankomende maanden steeds meer verfijnd worden.
Omdat Rockstar Games de online beta modus heeft gepubliceerd, hebben zij vorige maand eerst nog wat informatie getweet. Op Twitter werd duidelijk gemaakt dat het niet zeker was of de voortgang van alle spelers gewist zou worden na afloop van de beta. Voor grote games is dit natuurlijk normaal, neem als voorbeeld Call of Duty (hierbij wordt voor de launch alle voortgang van iedere speler gereset). Natuurlijk blijft de community vragen gooien over dit onderwerp, toch hebben zij vandaag positief antwoord gekregen.


Het ziet er dus positief uit; alle online spelers zullen hun voortgang behouden. Wel zal er spoedig een update komen om Red Dead Redemption 2 beter te laten presteren, ook zal de in-game economy aangepakt worden. Verder heeft Rockstar Games wel aangekondigd dat zij het spel komende maanden goed gaan onderhouden, dit betekent dus een flink aantal patches, fixes en in-game veranderingen. Voor de toekomst zal Red Dead Online de mogelijkheid bieden om in-game currency te kopen, vergelijkbaar met Grand Theft Auto V.