29 mei 2024

Rainbow Six Siege: Operation Wind Bastion is live!

Het vierde en alweer laatste seizoen van het derde jaar in Rainbow Six Siege is nu live. Operation Wind Bastion gaat van start met twee nieuwe operators en een gloednieuwe map. Nu beschikbaar op Playstation 4, Xbox One en PC.

Operation Wind Bastion voegt een gloednieuwe map toe genaamd Fortress. Wind Bastion speelt zich af in Marokko, de map is daar ook op gebaseerd en de nieuwe operators zijn afkomstig uit de Marokkaanse Special Forces. Nomad is een aanvallende operator die verdedigende operators omver kan blazen met haar Airjab Launcher. Kaid is een verdedigende operator die door middel van zijn Rtila Electroclaw metalen objecten van afstand onder stroom kan zetten. Enorm handig om luiken te voorzien van een extra laag verdediging.
Ben jij in het bezit van een jaar 3 Season Pass? Dan kan je nu al aan de slag met de twee nieuwe operators. Indien je niet in het bezit vent van een Season Pass zullen beide operators vanaf 11 december beschikbaar zijn voor Renown of R6 Credits. De nieuwe map zal voor iedereen vandaag al speelbaar zijn, ongeacht of je in het bezit bent van een Season Pass.
De in-game shop heeft met dit nieuwe seizoen ook een facelift gekregen. Daarnaast kan je uniformen en headgear van 11 Pro League teams aanschaffen voor je operators. Hiermee steun je de desbetreffende teams.
Uiteraard gaat een nieuwe seizoen gepaard met een aantal balans updates. Zo ook bij Operation Wind Bastion. Dit zijn de belangrijkste veranderingen in Jaar 3 Seizoen 4:

  • Mute heeft nu een SMG-11 ter beschikking als secundair wapen. De schade van de SMG-11 is iets omhoog gekrikt.
  • Clash doet nu 5 schade per tick in plaats van 3. Clash voelde te zwak aan na de laatste update. Nomad zal een goede counter zijn tegen Clash.
  • Smoke’s SMG-11 zal ook meer schade toebrengen uiteraard.
  • Lesion’s T-5 SMG’s schade is iets verlaagd.
  • Zofia heeft nu nog maar 2 handgranaten, in plaats van 3.

Ga jij aan de slag met Kaid en Nomad in Operation Wind Bastion?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →