30 mei 2024

Details GeForce RTX 2060 vermoedelijk gelekt

Naar verwachting zal de GeForce RTX 2060 van Nvidia vroeg in 2019 uitkomen. Tot nu toe was er bar weinig bekend over de ‘instap’ kaarten uit de RTX serie. Gigabyte brengt hier verandering in.

Op de Russische website van de EЭK (Eurasian Economic Commission) blijkt dat Gigabyte op eerste kerstdag diverse handelsnamen heeft laten vastleggen voor de Geforce RTX 2060. Uit deze handelsnamen blijkt dat er zowel 3, 4 als 6GB versies uit zullen komen. Opmerkelijk gezien kaarten met dezelfde geheugenbus alleen in gelijke vermenigvuldigingen kunnen werken. Dus een 6GB versie t.o.v. 3GB, of 8GB versie t.o.v. 4GB. De 3GB en 6GB varianten krijgen een 192 bit geheugenbus. De 4GB versie zal over een hogere 256 bit, of lagere 128 bit, geheugenbus zal beschikken.
Naast GDDR6 varianten, zijn er ook namen geregistreerd voor GDDR5(x) modellen. Dit komt in totaal neer op 6 mogelijke variaties. Het is niet duidelijk of er verschillende versies uitkomen, of dat beide varianten zijn geregistreerd uit veiligheid.
rtx 2060
De website VideoCardz.com heeft aangegeven dat bronnen binnen Gigabyte al één kaart bevestigd hebben. Het zou om een overgeklokte versie met 6GB gaan. Deze zal beschikken over een maximale snelheid van 1,2Ghz, 1920 CUDA cores en GDDR6 geheugen. Hiermee heeft de kaart dezelfde snelheid als een Geforce GTX 960, en 0,5 Ghz lager dan de GTX 1060. De hoeveelheid CUDA cores van de RTX 2060 is met respectievelijk met zo’n 900 en 640 cores meer aanzienlijk hoger. De RTX 2070 beschikt over 2304 cores, RTX 2080 over 2944 en RTX 2080Ti over 4352.
In tegenstelling van de 6 pins power aansluiting op de reference kaart, zal dit model van Gigabyte over een 8 pins aansluiting beschikken. Dit zal mogelijk met de standaard overklok van de kaart te maken hebben.Verwacht wordt dat de kaart ongeveer €400 zal kosten. Ook zal er een versie voor de laptop markt uitgebracht worden.
rtx 2060
Afbeeldingen van VideoCardz.com

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →