29 mei 2024

Super Meat Boy tweede gratis game in Epic Games Store

De tweede gratis game die Epic Games weg geeft in haar nieuwe digitale store is Super Meat Boy. De game is gratis te downloaden tot 10 januari.

De nieuwe Steam concurrent probeert gebruikers naar haar winkel te trekken door gratis games weg te geven. In 2019 zou er elke twee weken een nieuwe gratis game worden weggegeven. De tweede game, Super Meat Boy, is nu gratis te downloaden. De eerste game was Subnautica en was t/m 27 december gratis beschikbaar. Super Meat Boy is hier te downloaden. Om de game te installeren is uiteraard de client nodig die hier te downloaden is.
Op 6 december zagen we de lancering van een nieuwe concurrent voor Steam. Epic Games wilt vooral developers en uitgevers binnenhalen door significant minder te vragen voor elke verkoop die via de winkel gedaan is. Als ontwikkelaars gebruik maken van de Unreal Engine is het platform nog interessanter. Voor elke sale via de winkel die de engine gebruikt, hoeven geen royalties betaald te worden. Enkel 12% voor de verkoop van de game, waar dit bij Steam 30% is plus 5% voor het gebruik van de engine. Epic Games zet dus stevig de aanval in op Valve’s verkoop platform.
epic
Valve heeft al gereageerd met het verlagen van de kosten als een game voor meer dan 10 miljoen dollar aan verkopen zorgt. Dan zou het gebruik van Steam dalen naar 25%. Boven $50 miljoen daalt dit naar 20%. Veel indie developers voelen zich hierdoor tegen de borst gestoten en hebben al exclusiviteitscontracten met Epic Games afgesloten.
Wat dit op de lange termijn voor Steam en de rest van de digitale markt zal betekenen, is nog moeilijk te zeggen. Wat wel duidelijk is, is dat het voor opschudding onder de digital stores zorgt.
epic
Steam krijgt concurrentie van Epic Games

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →