Een terugblik op 2018: Horrorfilms

We hebben een paar dagen geleden 2018 afgesloten en al een aantal terugblikken gedaan op de beste games van 2018. Toch wil ik nog een terugblik doen, maar niet op games… maar op films. De koude weken houden nog even aan, het is nog lang donker. Nog zat ruimte en ambiance voor een goede horrorfilm. In 2018 zijn er veel leuke en goede films uitgebracht rondom het thema horror. Hier doen we een snelle greep uit de lijst van 2018 en blikken wij vooruit naar het nieuwe jaar.

The Nun

Van de makers van horrorfilms The Conjuring en Annabelle maakt dat dit een veelbelovende film was. In de voorgaande film mochten we de non ontmoeten. Verplaatsend in de schaduwen en klaar om toe te slaan waar het kon. Een echte rilling-over-de-rug demoon. Een jonge non sterft mysterieus en de Vaticaan zendt een priester en zijn handlanger er heen voor onderzoek. Resulterend in pittig enge stukjes, jumpscares waar je hart pijn van doet en popcorn door de kamer.

Goosebumps 2: Haunted Halloween

Wie één heeft gezien moet twee zien, we één nog niet heeft gezien; ga hem snel kijken. Eigenlijk hoor je ze te kijken met Halloween, maar oké, dat duurt te lang. De eerste film maakten we kennis met de schrijver van de Goosebumps boeken. Maar, je mocht nooit een boek openen, want dan kwam alles tot leven. Je raadt het al, de boeken gingen open en alle enge monsters en creaties kwamen tot leven, één grote chaos. In twee gaat een groepje kids terug naar het oude huis wat nu vergaan is en vinden het laatste boek. Opnieuw grote chaos, maar niet alleen vanuit het boek…? Een griezelige comedy, ideaal om te kijken met vrienden!

Insidious: The Last Key

Als opvolger van Insicious: Chapter drie kwam The Last Key uit. Misschien zelfs de laatste film uit de Insidious reeks. Enge demonen, portalen, daar staat Insidious om bekend. Het verhaal speelt zich af in New Mexico. Elise wordt gebeld of ze kan komen helpen, na alle avonturen is ze nog altijd bereid (ik snap niet waarom) om te helpen. Wanneer ze aankomt is er alleen één probleempje, ze kent het huis al. Zo ook de onzichtbare “vrienden”. Ik verzeker je, genoeg jumpscares. Insidious is er goed in, en dat laten ze zien. Vanaf het begin zit je al niet meer relaxed op de bank. Wat nou; langzame opbouw. Schrikken zal je…

Halloween (2018)

Een remake! Oh nee, toch niet helemaal. Een beetje? Laurie had hem al eens ontmoet, de altijd charmante Michael Myers. Lang, sterk en een goed uithoudingsvermogen, en mommy-issues. Klinkt bijna als een goed Tinderprofiel. Laurie, nu volwassen moet opnieuw de strijd aan met Michael op Halloween. Zal het veertig jaar later ook lukken om te ontsnappen? Ze heeft er in ieder geval voor getraind. Voor alle échte horrorfans is dit toch wel een must see. Maak er meteen een marathon van met alle klassieke horrorfilms voor een geweldige avond! Wil je ook een keer in de huid kruipen van Michael Myers? Speel dan het spel Dead by Daylight met het uitbreidingspakket van onze vriend!

A Quiet Place

Hoe zou het zijn als je door het leven moet zonder geluid te maken? Geen gesprekken, niet iemand kunnen waarschuwen als je iets gevaarlijks ziet. Niet rustig kunnen lopen zonder uit te kijken of je op een tak staat, of blaadjes. Pure stilte, maak je geluid? Dan ga je dood… Een onbekend monster jaagt op mensen en dieren die geluid maken, dus dat ene knisperende blaadje maakt al dat ze komen. Een geweldige film met een enorme ambiance. Hoe ziet het dagelijks leven er uit in stilte, gaat het leven gewoon door? Hoe zit het als je pijn ervaart? Een goede geluidssetup bij deze film is erg gaaf, zodat je helemaal in de film kan zitten en mee kan leven met de familie.

In 2019 zien we dat ze verder gaan met het concept van A Quiet Place. Zintuigen die niet gebruikt kunnen worden. Zoals de nieuwe Netflix original Bird Box waar men niet kan kijken. Voor horrorliefhebbers is dit een nieuw en fris concept voor horrorfilms wat nog weinig is gebruikt. Het missen van de jumpscares maakt het voor de low-key horrorkijkers wat saai. Maar voor de kenners van de angst en het gevoel rondom het enge is dit een interessant thema!
Ik zeg; licht uit, popcorn op veilige afstand en een dekentje om onder te schuilen. De beste manier om de 2018 films te kijken en jezelf voor te bereiden op wat 2019 zal brengen aan horrorfilms!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation