15 april 2024

Metroid Prime 4 productie volledig herstart bij andere ontwikkelaar

Nintendo fans weten wat ze mogen verwachten van een Nintendo product. Kwaliteit. Dit is iets wat bij Nintendo heel hoog in de agenda staat en als een spel niet voldoende kwaliteit heeft, is het geen Nintendo game. Dit geldt precies zo voor Metroid Prime 4.

Vandaag verscheen er een vreemde video van Nintendo op Youtube. Bij het lezen van de titel ontstonden al enge kriebels in de onderbuiken van fans die al sinds E3 2017 aan het wachten zijn op meer Metroid Prime nieuws. Vóór de Game Awards was er even hoop, maar helaas bleek er niets nieuws te komen. Het is sinds E3 2017 heel stil geweest omtrent Metroid, tot de dag van vandaag.
Nintendo laat namelijk weten dat ze de productie voor Prime 4 bij de huidige ontwikkelaar volledig staken. De betreuren dit te moeten doen, maar de game, in zijn huidige staat, voldoet niet aan de kwaliteit eisen van een Nintendo product. Daarbij laat Nintendo ook weten dat de game niet afgeblazen is. Productie voor Metroid Prime 4 wordt volledig herstart bij een andere ontwikkelaar.
Een ontwikkelaar die niet vreemd is voor Nintendo en Metroid. Prime 4 wordt namelijk ontwikkeld door Retro Studios. Deze studio is ook verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van Metroid Prime, Metroid Prime 2 en Metroid Prime 3. Nintendo heeft het vertrouwen dat deze studio wél kan voldoen aan de eisen om Prime 4 een groot succes te maken. Logisch ook, aangezien zij de grondlegger zijn van de hele Prime serie!
Bekijk hier beneden de video van Nintendo over het moeilijke besluit die ze hebben moeten nemen.

Zoals een wijze Nintendo man ooit heeft gezegd:

“A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad.” – Shigeru Miyamoto.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →