26 februari 2024

Esports: Speelweek 3 in de LEC

We zijn inmiddels in de derde speelweek van de LEC beland. G2 Esports staat nog steeds onverslagen bovenaan en zal dit weekend zeker proberen dit vast te houden. Maar ze worden op de voet gevolgd door teams als Misfits Gaming, Schalke 04, Splyce en Vitality. Onderaan de lijst zien we nog het puntloze Fnatic en Rogue. Zij nemen het komende weekend tegen elkaar op. Wie van hun pakt dan in ieder geval zijn eerste winst?

G2 Esports is op weg om een perfecte split te maken. Komende weekend spelen ze tegen SK Gaming en Splyce. SK Gaming won van de matig spelende Fnatic. Maar kunnen zij winnen van een team dat heel erg op dreef is? Splyce zal gebaat zijn aan een winst tegen G2 Esports. Daarmee zouden ze op gelijke hoogte met G2 Esports komen. Maar Splyce wacht ook nog een confrontatie met de directe concurrent Schalke 04.
Misfits Gaming neemt het zaterdag op tegen Fnatic. Een bijzondere confrontatie van twee oud spelers van Fnatic, namelijk Febiven en sOAZ. Die zullen ongetwijfeld extra gebrand zijn om Fnatic hun vijfde verliesgame van de split te geven. Wellicht dat Fnatic inmiddels de vorm en drive hebben gevonden om weer mee te doen in de competitie. Een eventuele opstapje naar dat kan de game tegen Rogue zijn. Beide teams zijn aan het worstelen om een game te winnen. Deze match up zou een manier zijn om weer wat zelf vertrouwen te kweken.

Schema speelweek 3:

SK Gaming G2 Esports
Splyce Schalke 04
Fnatic Rogue
exceL Esports Misfits Gaming
Origen Vitality
G2 Esports Splyce
exceL Esports Schalke 04
Sk Gaming Origen
Vitality Rogue
Misfits Gaming Fnatic

Voor de uitslagen van speelweek 2 en de huidige stand van zaken in de LEC, kunnen jullie dit hier teruglezen. Wie van de hekkensluiters gaat dit weekend zijn eerste winst pakken? Laat het ons weten in de reacties hieronder!