Metro 'fans' geven wegens Epic massaal negatieve reviews op Metro games

Gamers die niet blij zijn met de exlusiviteit van Metro Exodus op het platform van Epic, laten hun onvrede horen in de vorm van negatieve reviews.

Metro Exodus komt 15 februari uit voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. De PC versie van Metro Exodus zal exclusief verkocht worden via de Epic Games Store. Dit heeft tot veel weerstand geleid wat zich nu uit in de reviews van Metro 2033 en Last Night op Steam. De meeste reviewers laten zich openlijk uit dat het is vanwege deze verplaatsing. De reviews varieren van simpel gescheld tot uitgebreide pleidooien waarom ze de nieuwe game proberen te boycotten. Ook geven veel klanten aan weer terug te gaan naar het leven van een piraat.
metro
De verplaatsing van Steam naar de Epic Games Store heeft voornamelijk te maken met de kosten die ermee verbonden zijn. Op Steam moet er dertig procent van de opbrengst afgedragen worden. Daarnaast moet nog vijf procent worden afgedragen aan Epic voor het gebruik van de Unreal Engine. Deze kosten zijn in de Epic Games Store slechts twaalf procent en gratis gebruik van de Unreal Engine. Deep Silver, uitgever van Metro Exodus, geeft wel een deel van deze kosten terug aan de gamer. Dit in de vorm van een lagere verkoopprijs.

Argumenten

Er worden veel argumenten gebruikt waarom gamers de game liever op Steam zien. De meeste gamers zien graag hun games in één ‘launcher’ terug. Deze kritiek wordt ook geuit naar EA’s Origin en Ubisoft’s Uplay. Ubisoft heeft sindsdien haar games weer aangeboden in de winkel van Valve, maar is inmiddels ook overgestapt naar de Epic Games Store. Daarnaast wordt er veel geklaagd over de veiligheid van de launcher van Epic, maar ook over de afwezigheid van achievements en een forum, alsmede de beperkte sociale opties. Ook zou de service van Epic niet zijn zoals het hoort.
metro
De prijsverlaging wordt over het algemeen wel geprezen. De keerzijde van deze medaille is dat Epic geen regionale prijzen aanhoudt. Gamers in minder welvarende landen betalen de omrekening van valuta en niet van lokale waarde, waardoor games in de Epic Games Store aanzienlijk duurder worden. Gamers uit landen als Polen laten hun stem dus ook duidelijk horen in de reviews.
Het is echter niet alleen maar negatief, waar de meeste gamers hun schouders ophalen, zijn er ook veel verdedigers van de winkel van Epic. Voornamelijk wordt er teruggevallen op het voordeel van marktwerking. Andere argumenten zijn dat de ontwikkelaar nu gestraft wordt, in plaats van de uitgever. Ook zouden ontwikkelaars des te meer naar consoles als primaire ontwikkelplatform worden geduwd. Ook geeft dit kamp aan dat er niet zoveel geklaagd moet worden en dat het niet uitmaakt op welk platform de game uit komt.
Zowel Epic als Deep Silver hebben (nog) geen verklaring afgegeven.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation