20 mei 2024

Esports: G2 Esports blijft de LEC domineren

Met onder andere een nieuwe record, toonde G2 Esports wederom hun dominantie in de LEC. G2 Esports brak het record van de snelste game in  LEC/LCS geschiedenis. Zaterdag veegde ze Fnatic van de Summoners Rift af in 20 minuten en 35 seconden. Hiermee versloegen ze niet alleen hun oude rivaal maar bleven zij ook nog ongeslagen in de LEC.

Op vrijdag versloeg G2 Esports overtuigend één van de concurrenten in de LEC. Vitality werd op een verbluffende wijze aangepakt. G2 Esports is met de aanwinst Caps en Mikyx een onverslaanbaar team in Europa. Met nog één game te gaan voor dat we op de helft van de split zijn, lijkt het erop dat geen enkele andere team een antwoord heeft. G2 Esports is op de juiste weg om het record van Fnatic uit 2015 te evenaren. Fnatic won toen een split volledig ongeslagen. In de finale van summer 2015 won Fnatic met 3-2 van Origen. Mocht G2 Esports de finale ongeslagen halen en zonder game verlies, dan kunnen zij het record verbreken door de finale te winnen met 3-0 of 3-1.
Naast de dominantie van G2 Esports, zagen we dit weekend meer clashes tussen concurrenten. Schalke 04 won van Misfits Gaming, maar verloor daarna van Origen. Voor Misfits Gaming was het een zeer slecht weekend. Hun tweede game tegen concurrent Splyce ging ook verloren. Splyce pakte daarvoor al winst op SK Gaming en vonden daarmee weer aansluiting met Schalke 04 en Vitality. Origen kwam na dit weekend op gelijke hoogte met Misfits Gaming. Na de winst tegen Rogue en verrassend tegen Schalke 04 deelt het nu de vijfde plaats met Misfits Gaming.

Uitslagen week 4:

Schalke 04 Misfits Gaming
SK Gaming Splyce
Origen Rogue
Fnatic exceL Esports
Vitality G2 Esports
Schalke 04 Origen
SK Gaming Rogue
Splyce Misfits Gaming
exceL Esports Vitality
G2 Esports Fnatic

Stand na week 4:

1 G2 Esports 8-0
2 Schalke 04 6-2
Vitality 6-2
4 Splyce 5-3
5 Origen 4-4
Misfits Gaming 4-4
7 SK Gaming 3-5
8 exceL Esports 2-6
Fnatic 2-6
10 Rogue 0-8

 
Wil je de vooruitblik teruglezen? Dan kan je die hier vinden.