19 april 2024

Rainbow Six Siege zal nooit een Battle Royale mode krijgen

Rainbow Six Siege start haar vierde jaar met Operation Burnt Horizon. Zoals Outbreak en het Halloween event wilt Ubisoft ieder seizoen een tijdelijk evenement toevoegen aan de game. Met nieuwe gameplay elementen, zolang het maar geen Battle Royale is.

Als het aan Brand Director Alex Remy ligt zal er geen Battle Royale mode worden toegevoegd aan de tactische FPS. De game is simpelweg niet gemaakt voor deze genre. Bovendien doen andere studios Battle Royale veel beter dan dat de Rainbow Six ontwikkelaars het zouden kunnen implementeren. Rainbow Six werkt volgens bepaalde regels. De game moet aan de regels voldoen om een duidelijke Rainbow Six game te zijn, Battle Royale past niet binnen deze regels. Dit weet Alex Remy te zeggen in het interview met GameReactor:

“No, I think battle royale is already out of the question,” zegt Remy. “Rainbow Six, it’s a game that follows rules, follows pillars that are not compatible with battle royale. The asymmetric nature of the game, the importance of team composition, team synergy, and team communication, the importance of destruction, of Operators – all of those elements, clear rules that are making Rainbow Six really a unique experience in the shooter genre, are not compatible with the battle royale.”
“And to be very, very honest, I think there are people that are doing battle royale tremendously well, so it would be almost, for us, throwing ourselves in a room where we may fail. I think Rainbow Six should be Rainbow Six, what it is, keep on doing what we do, so bringing new Operators, bringing more features, helping our overall player experience in the best way that we are doing, but Rainbow Six is not a battle royale and does not intend to be.”

Zou jij Battle Royale willen zien in Rainbow Six Siege? Onlangs werden de nieuwe Operators voor Year 4 Season 1: Burn Horizon onthuld. Lees er hier meer over en bekijk hier de nieuwe leider van Team Rainbow: “Harry”. Duik jij het vierde jaar in met de Australische Operators?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →